Jim Acosta, sterreporter van CNN, mag het Witte Huis dan toch opnieuw binnen

© REUTERS

CNN zou maandag opnieuw naar de rechter trekken omdat gevreesd werd dat het Witte Huis andermaal de accreditatie van zijn sterreporter Jim Acosta zou intrekken. Maar een rechtszaak was niet nodig, zo meldt de nieuwszender zelf op Twitter. “De accreditatie van Acosta is opnieuw volledig hersteld.”

Vrijdag had een rechter het Witte Huis bevolen Acosta op zijn minst tijdelijk zijn perspas terug te geven. Trump en co gingen daarop meteen in. Maar dezelfde avond kreeg Acosta van het Witte Huis een brief om hem ervan te verwittigen dat men overweegt zijn accreditatie definitief te weigeren. Zo ver kwam het echter niet: de accreditatie van Acosta werd zelfs volledig hersteld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerder deze maand had het Witte Huis de accreditatie van Acosta ingetrokken na een incident tijdens een persconferentie op 7 november.

Overigens zal er op het traditionele diner met de correspondenten op het Witte Huis op 27 april 2019 geen humorist worden uitgenodigd, maar een historicus.

Vorig jaar had Trump, die blijft doorgaan met zijn aanvallen op pers en media, geweigerd het etentje bij te wonen. Hij brak daarmee een traditie die zijn voorgangers, zowel Republikeinen als Democraten in ere hielden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen