© Twitter Kris Peeters

Kris Peeters geeft subtiel steekje naar Zuhal Demir

Staatssecretaris voor Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA) haalde begin deze week uit naar de auteurs van het jaarboek ‘Armoede in België’. Demir noemde hen “meer activisten dan academici”. Kris Peeters (CD&V) gaf vrijdag een steekje terug naar Demir.

JaTi

In het boek ‘Armoede in België’ zijn auteurs Jan Vranken (UA) en Ides Nicaise (KU Leuven) scherp voor het beleid van de regering, dat volgens hen “meer lijkt op een strijd tegen mensen in armoede, dan op armoedebestrijding”. Zuhal Demir (N-VA) viel de twee op Facebook aan door te suggereren dat ze vooringenomen zijn, en dat ze door hun banden met sp.a en PVDA meer activisten dan academici zijn. “Even goede vrienden. Of slechte in uw geval, mijnheer Vranken. We onthouden de wetenschap, en de scheldpartijen filteren we er gewoon uit. Nu ik eraan denk, het omgekeerde van uw discours eigenlijk”, klonk het bij Demir.

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) nodigde de auteurs vrijdag uit op zijn kabinet. Op Twitter postte Peeters een foto van de ontmoeting, met daarbij het bericht ‘Gedachtewisseling met auteurs van Jaarboek Armoede 2017. Boeiend om met wetenschappers in gesprek te gaan over onderzoek en beleid’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER