© JAA

Jonge advocate vanop vijfde plaats naar kiezer

Stephanie Vanden Eede (25) uit Schoten is de jongste Antwerpse sp.a-kandidaat voor de verkiezingen van 26 mei. Ze kreeg meteen de vijfde plaats aangeboden. Vorig jaar raakte Vanden Eede niet verkozen in de gemeenteraad.

jaa

Stephanie staat bekend als geëngageerde jonge vrouw. Ze is al jarenlang bestuurslid van sp.a in Schoten, voorzitter van Jongsocialisten Schoten en sinds 2017 ook nationaal bestuurslid van de Jongsocialisten.

“Vanuit de rol die ze vertolkt bij Jongsocialisten heeft ze een goed zicht op het vele opkomende en geëngageerde talent binnen de partij. Tijdens haar campagne zal ze met veel enthousiasme de stem van de jongeren vertolken en hun belangen verdedigen”, weet Schotens sp.a-boegbeeld Kurt Vermeiren.

Vanden Eede is advocate, gespecialiseerd in arbeids- en sociale­zekerheidsrecht. “Het thema dat mij het nauwst aan het hart ligt, is de sociale zekerheid”, zegt de jonge politica. “Die staat enorm onder druk. In plaats van te worden ontmanteld, moet die net verder worden uitgebouwd zodat mensen de sociale bescherming krijgen die ze verdienen en er échte zekerheid ontstaat.”

Modernisering, versterking en het toegankelijk maken van de sociale zekerheid zal dan ook een prominente plaats innemen tijdens Vanden Eedes campagne in aanloop naar de federale verkiezingen van 26 mei.

Stephanie Vanden Eede behoorde vorig jaar tot de top drie van sp.a bij de verkiezingen in Schoten. Die stembusgang werd geen groot succes. Sp.a viel terug tot één zetel. Vanden Eede haalde zelf weliswaar 216 stemmen, maar raakte niet verkozen. Kurt Vermeiren werd het enige socialistische gemeenteraadslid.

Yasmine Kherbache

De federale sp.a-lijst wordt in Antwerpen getrokken door Yasmine Kherbache. Voormalig burgemeester Jan Bertels uit Herentals staat op plaats 2, Antwerps gemeenteraadslid Hicham El Mzairh op 3. Schepen Kelly Van Tendeloo uit Heist-op-den-Berg op 4. En Stephanie Vanden Eede dus op 5.