© IMAGEGLOBE

Nederlanders bedreigen koper van PlayStation met mes: “Veel spijt van wat er gebeurd is”

De Nederlanders Brian V.D.B. (24) en Mohamed A. (20) moesten zich voor de rechter in Turnhout verantwoorden voor een gewelddadige afpersing.

BVDL

Het duo bood via het internet een PlayStation te koop aan voor 630 euro. Een inwoner van Herselt hapte toe en maakte op 29 maart van dit jaar in zijn woonplaats een afspraak met de verkopers.

“Toen de koper in de auto van het duo plaatsnam, schoof V.D.B. zijn zetel zo achteruit dat de man geen kant meer uit kon”, schetste openbaar aanklager Veerle Van Gorp. “Hij moest 630 euro afgeven en werd met een mes op zijn keel bedreigd om nog meer geld te overhandigen, maar het slachtoffer had niet meer geld bij. De man is nadien uit de auto gezet.”

De afgeperste koper kon gelukkig de nummerplaat van de auto noteren. De politie onderschepte de auto wat later in Nederland.

Werk kwijtgeraakt

Het Openbaar Ministerie vorderde een celstraf van 16 maanden voor V.D.B. en een jaar cel voor zijn kompaan. “Mijn cliënt heeft wel het geld afhandig gemaakt maar hij heeft geen mes op de keel van het slachtoffer gezet”, pleitte meester Jozefien Boeckxstaens namens Brian V.D.B. “Hij was zijn werk kwijtgeraakt en plaatste een advertentie op het internet om uit de problemen te komen. Hij heeft veel spijt van wat er is gebeurd.”

De advocate vroeg een voorwaardelijke straf. Vonnis op 7 januari.