donderdag 18 oktober 2018 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Omdat Belhocine nog niet over een Pro License-diploma beschikte, was Van Lancker op papier T1.Phn

STVV

Physical coach Van Lancker was nog T1 bij Kortrijk… op papier

Zaterdag trekt STVV naar Kortrijk. Dat wordt een speciaal duel voor Bart Van Lancker. De physical coach van de Kanaries was twee seizoenen geleden immers nog hoofdtrainer bij de West-Vlamingen. Althans op papier.

Gunter Schoofs

“In tegenstelling tot toenmalig T1 Karim Belhocine beschikte ik wel over het vereiste Pro License-diploma”, verklaart Van Lancker. “Ik heb dat intussen al een jaar of vier op zak. Vandaar dat ik toen op papier hoofdtrainer was. Ik heb trouwens veel diploma’s behaald. Ik heb er mijn sterkte van gemaakt, omdat ik nooit profvoetballer ben geweest en geen naam had in de voetbalwereld.”

Toch heeft de Oost-Vlaming niet meteen de ambitie om in de nabije toekomst ergens hoofdtrainer te worden. “Ik ben van opleiding regent lichamelijke opvoeding. Nadien heb ik me toegelegd op het fysieke aspect. Of ik topfit ben? Ik heb ooit marathons gelopen, maar daar heb ik nu te weinig tijd voor. Ik heb een gezin met twee zonen. We wonen in het Oost-Vlaamse Lierde, Sint-Truiden is dus niet bij de deur. Daarom blijf ik regelmatig in Limburg overnachten, zeker als we twee keer per dag trainen.”

Vier dagen vrij

Door de interlandbreak kregen de Kanaries in aanloop naar het duel tegen Kortrijk liefst vier dagen vrij, van vorige vrijdag tot en met maandag. Dat is een beetje ‘on-Brys’, van wie wordt gezegd dat hij er graag flink de pees op legt tijdens de werkweek. Net als zijn stafleden. “Maar tijdens een interlandweek geven we de spelers vaker drie dagen vrij”, legt Van Lancker uit. “Die extra vierde dag hadden ze verdiend door de goede resultaten. Maar geen nood: ze kregen allemaal een loopschema mee naar huis.” (gus)

Bezus niet tegen Kortrijk? - Roman Bezus (voet) trainde ook woensdag niet. Hij is erg twijfelachtig voor het duel tegen Kortrijk. Cristian Ceballos was wel weer van de partij, maar hij is nog geschorst. (gus)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws