De programmatoren van Concertzaak kijken uit naar de minitournee op donderdag.© Concertzaak

Concertzaak sluit seizoen af met minitournee: “We bouwen vanuit Mechelen mee aan de Belgische muziekscene”

Mechelen -

Concertzaak sluit op donderdag 16 mei haar concertseizoen af met een optreden van Frankie Fame, Kristo en Gos Rosling in De Club. De avond maakt deel uit van een samenwerking met Inuit in Leuven en Farrm in Hasselt. Ze organiseren een minitournee die in drie dagen tijd de drie steden met elkaar verbindt.

Stijn Van de Sande

Via kleinschalige concerten in De Club op het Douaneplein en verschillende alternatieven probeert Concertzaak de muziekscene in Mechelen te versterken. Dat doen ze nu ook via een samenwerking met het Leuvense Inuit en Farrm uit Hasselt. Drie dagen lang organiseren ze een minitournee waarbij beginnende artiesten Franke Fame, Gos Rosling en Kristo de verschillende locaties aandoen. Op donderdag 16 mei wordt er afgesloten in De Club.

“Bij veel mensen zullen deze artiesten vermoedelijk niet meteen een belletje doen rinkelen” zegt Cédric Goessaert, programmator bij Concertzaak. “Maar het zijn veelbelovende artiesten die op het punt staan om door te breken bij het grote publiek. Voor ze dat kunnen doen, moeten ze wel live kunnen spelen natuurlijk. We vergeten het vaak als we naar headliners in grote zalen of op festivals kijken, maar ook zij begonnen ooit in kleine zalen en cafés.”

Met de minitournee wordt het concertseizoen van Concertzaak afgesloten. “We blikken tevreden terug op de afgelopen maanden”, zegt Goessaert. “Met bands als Zimmerman, RHEA, Dirk. en Loverman haalden we een aantal grote kleppers naar Mechelen. Daarnaast leidden we de Maanrockrally in goede banen, konden we via Lokale Helden Mechelse artiesten laten optreden op de Sint-Romboutstoren en hadden we enkele succesvolle samenwerkingen.”

Maanrock

“Hiermee kunnen we met beperkte middelen de Mechelaars toch kwalitatieve optredens aanbieden in hun eigen stad”, klinkt het. “Zo bouwen we vanuit Mechelen mee aan de Belgische muziekscene. Na de zomer gaan we daar gewoon mee verder. De komende maanden drukken we even de pauzeknop in in De Club, maar dragen we wel ons steentje bij aan de programmatie van Maanrock.”

Alle info over de concerten kan je vinden op de website van Concertzaak: www.concertzaak.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners