© RR

SHOPPINGTIPS. Citroenen op jassen, vintage meubels in ’t nieuw en zilveren strikjes

Lifestyle met een hart voor Antwerpen.

Ellen Bogaert

Fruitige fashion

De lemon trenchcoat (345 euro).© rr

Anaïs Van Oekel was altijd al graag creatief bezig. Thuis had ze een oude vintage trenchcoat liggen die ze nooit aandeed, totdat ze besloot om er aardbeien op te schilderen. Ze kreeg er zoveel positieve reacties op, wat in de zomer van 2023 resulteerde in haar eigen merk. Maak kennis met het kleurrijke Tutti Frutti, waar alles in het teken staat van mode en kunst. Groenten en fruit vormen het centrale thema. Iedere twee maanden is er een nieuwe minicollectie met zes tot acht items. De prijs voor een jas is niet min, maar je krijgt er wel een uniek stuk voor in de plaats. Sinds kort beschildert Anaïs ook jassen op aanvraag.

Meer info: www.tuttifrutti-antwerp.com en @tuttifrutti.antwerp op Instagram

Vernieuwde vintage

Een herwerkte vintage stoel uit de jaren zestig (385 euro).© Steve Eyckmans

Nog redelijk jong is Atelier TAK. Bart ten Velde blaast samen met Steve Eyckmans opnieuw leven in emotioneel waardevolle stoelen, fauteuils en zitmeubels met een uniek design. Duurzaamheid staat voorop. Zo gebruiken ze hoofdzakelijk gerecycleerde materialen. Onlangs ging het duo een samenwerking aan met de Antwerpse boetiek Gabian Crafts waar ze een wisselende selectie aanbieden. Zo vinden we er momenteel een fauteuil uit 1953 van ontwerper Wim Rietveld, opnieuw bekleed met een zonnige gele stof van het gerenommeerde textielmerk Kvadrat.

Meer info: te koop bij Gabian Crafts, Kloosterstraat 19, 2000 Antwerpen, www.ateliertak.be/winkel

Strik in je oren

Oorringen van BOBBY (250 euro).© Irma Janssens

Het Antwerpse juwelenmerk BOBBY liet zich voor zijn nieuwste collectie duidelijk inspireren door de klassieke strik. Traditionele technieken worden bij dit label telkens op een moderne manier benaderd en dat is dit keer niet anders. Hun capsule draagt de naam Bowby. Ontwerper Robbe Nelissen sprong hiermee op de trend van de strik- en balletaccenten die we overvloedig op sociale media zien opduiken en gaf er zijn eigen, vernieuwende interpretatie aan. Ook het beeld van verstrengelde doucheslangen diende als inspiratie. De collectie bevat zowel oorbellen als kettingen. Alles werd handgemaakt in Antwerpen.

Meer info: www.bobbyjewels.com