© belga

KRC Genk treft Europese dwerg in tweede ronde Europa League

Fola Esch (Luxemburg), FC Prishtina (Kosovo) of Europa FC (Gibraltar) wordt de eerste tegenstrever van KRC Genk in de Europa League. De heenwedstrijd van de tweede ronde wordt op donderdag 26 juli afgewerkt in Genk, de return staat één week later op 2 augustus gepland. De Genkse vertegenwoordigers Stephan Poelmans (commercieel directeur) en Robin Godderie (operations manager) leken wel een konijnenpoot op zak te hebben in Nyon. Na de indeling in verschillende groepen lagen immers enkele veel lastige scenario’s op tafel maar uiteindelijk kon een duel met het Schotse Hibernian, het Zweedse Djurgardens en Beitar Jeruzalem uit Israël ontlopen worden.

mg

Racing Genk kent pas op donderdagavond 19 juli zijn uiteindelijke tegenstrever, welgeteld zeven dagen voor de heenmatch. Die wordt mogelijk op verplaatsing gespeeld, het Luxemburgse Fola Esch – de meest waarschijnlijke opponent – is zelfs vragende partij om eerst thuis te voetballen. Ze hoopt zo meer volk naar het stadion te kunnen lokken.

Maar vooraleer de naam van de tegenstrever bekend is, moeten eerst nog vier wedstrijden worden afgewerkt. Te beginnen met Europa FC-FC Prishtina op 28 juni en 5 juli. De winnaar van dit pré-kwalificatieduel stoot door naar de eerste voorronde op 12 en 19 juli tegen Fola Esch. De Luxemburgers uit Esch-sur-Alzette spelen eerst thuis. Ze eindigden vorig seizoen als derde in de competitie op respectabele afstand van Dudelange en Niedercorn. FC Prishtina, de ex-club van Genkenaar Edon Zhegrova, werd achter kampioen Drita tweede in Kosovo. Het moet zijn thuismatchen wel afwerken in het enige door UEFA goedgekeurde stadion in Mitrovica. Europa FC uit Gibraltar speelt naast de rots op het kunstgras van het Victoria Stadion, waar doorgaans het meeste gevaar komt van landende vliegtuigen.

De voorkeur van Philippe Clement gaat in elk geval uit naar een trip naar Luxemburg, omdat die het minst belastend is. De Genkse coach neemt de oppositie overigens ernstig: hij stuurt scouts naar elke van de vier wedstrijden, waarin de mogelijke tegenstrever van KRC Genk aan de bak komt. “We hebben zo hard gestreden voor dat Europees ticket, ik wil niet dat iemand de eerste horde op weg naar de poules lichtzinnig opneemt”, verwittigt Clement.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer