Aanhouding van Piqueur en zijn zoon verlengd: ook gedurende de kerstdagen in de cel

In het gerechtelijk onderzoek naar het faillissement van de Optima Bank, blijven ex-topman Jeroen Piqueur en zijn zoon Ruben in de cel. Dat heeft de raadkamer in Gent vrijdagmorgen beslist. Ze blijven daardoor in de cel gedurende de kerstdagen.

Jeroen Piqueur werd in de nacht van maandag op dinsdag urenlang ondervraagd door de Gentse onderzoeksrechter Annemie Serlippens, en dinsdagmorgen onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Piqueur betwist de beschuldigen en begrijpt niet waarom hij na anderhalf jaar plotseling in de cel moet. Ook de zoon en dochter van Piqueur werden aangehouden. Dochter Rebecca Piqueur werd woensdag onder strikte voorwaarden vrijgelaten, maar ze blijft verdacht van misbruik van vennootschapsgoederen en witwasmisdrijven, net als Ruben Piqueur. Jeroen Piqueur zelf werd ook nog in verdenking gesteld voor bedrieglijk onvermogen en inbreuken op de bankwetgeving.

De raadkamer in Gent heeft de aanhouding van Jeroen en Ruben vrijdag bevestigd. De verdediging kan daartegen in beroep gaan, waardoor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling binnen de twee weken moet beslissen over de verdere aanhouding. Als er dus beroep komt, zal er dus ten vroegste pas na Kerstmis een uitspraak vallen. De advocaten van Jeroen en Piqueur gaven geen commentaar bij het verlaten van de raadkamer.

Optima Bank failliet

Optima Bank werd op 15 juni 2016 failliet verklaard door de Gentse rechtbank van koophandel. De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen voert een onderzoek naar de ondergang van de Optima Bank, nadat de Nationale Bank aanwijzingen van strafrechtelijke inbreuken overmaakte.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER