‘De Mol’ blikt terug: zelfs de mama van Senne wist het

Mol-van-dienst Senne Van der Zweep kon het voorbije seizoen de boel flink belazeren. Dat was zondag te zien in de laatste aflevering, waarin hij toonde hoe hij het spel talloze malen saboteerde.

Tom Vets

“Het is uitgesloten dat Senne de mol is want hij is te cute”, aldus Coco in het begin. Maar achter die schattige façade ging een meesterbrein in misleiden schuil. Omdat er verdubbelaars waren, wist Senne dat hij stevig moest mollen, wat lukte. Alle verdubbelaars waren dankzij zijn interventie niks waard.

“Ik wist dat Bernard een verdubbelaar zou inzetten bij de gevangenisopdracht”, vertelde Senne. “Ik moest in de positie komen van de gevangene in de toren, dan kon ik het spel het meest vertragen en doen mislukken.” Hoe? De persoon die als laatste het ontbijt bereikte, werd afgevoerd als gevangene. “Ik ging toevallig douchen, zodat ik naakt en nat was. Ik had zo meer tijd nodig om me klaar te maken.” Wanneer de kandidaten Senne moesten bevrijden, gaf hij de tips rijkelijk laat en creëerde hij verwarring over de strategie. De rest moest bij het betreden van de toren een kaars brandende houden, maar Senne zorgde ervoor dat de ventilator zo veel mogelijk kon blazen.

LEES OOK. Eén van de eerste tips die verwijst naar Senne als mol: “De kleuren van Westerlo”

Een brandende kaars en wind, geen goede combinatie.© Play4

Toen Senne en Michaël in het holst van de nacht hun doos van Pandora openden, begon de geldteller razendsnel naar beneden te tikken. De teller kon enkel gestopt worden als alle kandidaten op het scherm zouden drukken. Michael stormde door de gang om iedereen te wekken, Senne liep doelloos achter hem aan. “Ik heb op geen enkele deur geklopt, niemand aangesproken.”

Nog meer geld weg

Senne wist dankzij een stille hint van Gilles De Coster ook in welk Ape-karretje een bom zat verstopt. Hij deed er alles aan om de dames ervan te overtuigen het verkeerde karretje aan te wijzen, en zo ontsnapte de groep weer 2800 euro.

De bom ontplofte, het geld was weg.© Play4

Voor de opdracht met de mama’s kon er 9000 euro verdiend worden als moeder en zoon elkaar goed konden inschatten. “Voor het vertrek had ik mama gezegd dat ze altijd voor pasvragen moest kiezen”, blikte Senne terug. Zijn moeder deed dit dan ook, terwijl Senne koos voor een weekend Amsterdam met de mama. Zijn moeder was slim genoeg om te beseffen wat er aan de hand was en fluisterde dat hij de mol was.

Ook elders zat Senne niet stil. Op dag twee kon de groep geld verdienen door zo veel mogelijk olijven te oogsten. Senne plukte amper, en dropte de olijven in die ene ton die geen geld opleverde. Toen Karolien wist dat het de gele bak moest zijn, liet Senne zo veel mogelijk olijven naast de ton vallen.

Op de parking bij de autopuzzel moeten de kandidaten aangeven of de logo’s Italiaans zijn en binnen de tijd finishen. Senne wist dat bij vier fouten de groep sowieso buiten tijd was. Dus gaf hij aan dat hij goed was in automerken, en bij zowat alle puzzels kon sturen. Maakte een ander een fout, dan ging Senne mee in die redenering.

De autopuzzel liep niet gesmeerd.© Play4

Senne en Charlotte moesten de anderen naar locaties in het dorp sturen waar geldzakken waren gedropt. Ze kregen de juiste informatie door de telefoon op te nemen, telkens ze een Italiaanse beltoon hoorden. Senne deed verkeerdelijk alsof hij That’s amore hoorde. Coco en Bernard bleven eindeloos zoeken.

Stille hints

De opdracht eindigde met een line-up en muziek uit The usual suspects. Senne nam een bewuste pose aan: exact dezelfde als Kevin Spacey op de filmposter. Spacey’s personage belazerde iedereen in de film, en was daarin dus ook de mol. Nog een hint? Toen enkele kandidaten moesten zwijgen en gebarentaal gebruikte, gaf Senne aan de mol te zijn.

Soms had Senne ook geluk. Op het racecircuit zou hij vlak voor de finish in de berm crashen. Maar dankzij een blunderende Michaël stopte hij een ronde te vroeg. Zo viel de verdenking net op Michaël.

Senne liet ook de pizza-opdracht mislukken. De pizza moest ongeschonden blijven. Als er ananas op werd gegooid, was het game over. Senne had al stukjes ananas in zijn broekzak zitten. “Die stevig begonnen te lekken en vlekken maakten. Ik morste bewust met drank op mijn kleren zodat het niet opviel.”

Senne had ananas op zak.© Play4

In Palermo verloor de groep een euro bij elke stap die Senne en Bernard zette. “Af en toe zag ik Senne een tussensprong maken. Typisch mollengedrag”, zei Bernard. Ook Michael zat op het juiste spoor. Hij wist 28 van de 30 vragen in de finale goed te beantwoorden. Maar Bernard had alles juist, en won.

Bij de finale van vorige week in Antwerpen.© Play4

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER