AFP
Volledig scherm
© AFP

EU-toezichthouder: "Binnen een paar jaar zijn dieselauto's volledig verdwenen"

Dieselauto's hebben hun tijd gehad. "Ik denk dat ze binnen een paar jaar volledig verdwenen zijn", zegt eurocommissaris voor industrie Elzbieta Bieńkowska in een interview met persbureau Bloomberg.

148 reacties

  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Morgen ga ik mijn nieuwe dikke diesel afhalen - eens zien hoe die zal verdwijnen. Zo van "zap" en weg ? En de vorige hou ik ook nog, enkel voor de fun.
  • Michel Mahy

    6 jaar geleden
    Klinkklare onzin. Diesel uit de steden bannen maakt zin zolang de stikstofoxides niet kunnen verminderd worden maar daar komt zeker een oplossing voor. Over fijnstof heb ik mijn zware bedenkingen. Het grootste aandeel van fijnstof komt bij een moderne dieselwagen absoluut niet van de motor, maar zoals bij elke wagen, ook hybride en electrische wagens, van de remmen en de bandenslijtage. En daarover wordt geen woord gerept.......
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Tja, Kirsten Hershe, binnen enkele jaren zal u dan moeten vervuilen door uw roetbraker stationair te laten draaien op uw oprit, want u zal er nergens meer mee mogen rondrijden.
  • Kirsten De Laet

    6 jaar geleden
    Als oldtimerliefhebber en bezitter van het eerste uur keert mijn maag wanneer ik dergelijke misselijk makende berichten lees. Mijn 28 jaar oud dieselvoertuig heeft +365000km op de teller en verbruikt 8L/100km. Met een uitstoot van 177gr./CO2 wat zeer weinig is in vergelijking met een Porsche Panamera welke 173 g/km uitstoot! Dat is een moderne benzinewagen, ik wordt uit steden verbannen, de Porsche knalt er rustig doorheen! Hypocriete zever tot en met en ik blijf vervuilen tot aan mijn dood.
  • jean petermans

    6 jaar geleden
    Allen Electrische, prima maar dan zouder er grote tanklaadparken moeten komen ipv. Parkings en nu juist dat zie ik niet zo dadelijk gebeuren.