© mgb

Springkastelen en dansavonden moeten terrassen helpen vollopen

Het zomerprogramma van het Sint-Nicolaasplein in Sint-Niklaas wordt dit jaar stevig uitgebreid. Naast de dansavonden en pleinconcerten zijn er ook dj’s en worden er springkastelen geplaatst om jongeren naar het plein te lokken.

Mattias Goossens

Het Sint-Nicolaasplein was jarenlang de ontmoetingsplaats bij uitstek voor de jongeren van Sint-Niklaas, maar de laatste jaren kende de populariteit een terugval. Een uitgebreid zomerprogramma moet daar verandering in brengen. “Er is hier bijna elke avond iets te doen voor Sint-Niklazenaars die niet met vakantie zijn”, vertelt cafébaas en medeorganisator Marcel Van Looy. “We bieden een gevarieerd en laagdrempelig programma aan met voor elk wat wils.”

Nog tot het einde van de zomer staat er een speeltuin opgesteld op het plein. “We steunen vanuit het centrummanagement de inzet om ook gezinnen te betrekken bij de programmatie” zeggen centrummanager Nele De Klerck en schepen van Economie Carl Hanssens (N-VA). “Woensdagnamiddag staat in het teken van de allerkleinsten. Er worden dan een luiertafel en een microgolfoven geplaatst om flesjes op te warmen. Verder zijn er springkastelen aangevuld met kinderanimatie. Ook op zondag staan families centraal, met springkastelen en rustige optredens. Een uitschieter is daar ‘Sinnekloas Zingt’ op 8 juli, waar meegezongen kan worden met de bekendste Nederlandstalige klassiekers.”

Woensdagavond blijft voorbehouden voor de wekelijkse dansavonden. “Behalve de specifieke dansinitiaties zal er dit jaar na afloop ook een fuif zijn om alle dansmoves op te tonen”, zegt Van Looy.

Dit jaar zal er ook telkens op dinsdag en vrijdag gedanst kunnen worden. Dinsdagavond draaien er dj's voor en na de Parkies tussen 21u en middernacht van op een dj-toren aan café Den Denker. Vrijdag worden de stadsbewoners zonder vakantie in de watten gelegd met een afterwork vanaf 16.30u. Er worden hapjes en drankjes aangeboden van op lokale foodtrucks en er draaien dj’s tot 21u. Het volledige programma is te raadplegen op de website van de stad en hangt uit op de dj-toren. De wekelijkse activiteiten gaan van start met een after work op vrijdag 29 juni.