© Jan Van der Perre

Werken aan roltrap Sint-Annatunnel duren langer dan voorzien: hinder tot 9 mei

De herstelling van de onderste stijgende roltrap van de Sint-Annatunnel die op dit moment uitgevoerd wordt, zal langer duren dan voorzien. Dat laat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vrijdag weten. “Tijdens de werken is gebleken dat er meer herstellingen nodig waren dan voorafgaandelijke tests aantoonden”, klinkt het.

dvd

“Niet enkel de aandrijfassen maar ook andere, bronzen componenten moeten integraal vernieuwd worden”, aldus het AWV. “Gezien de ouderdom en het unieke karakter van de roltrap gaat het om onderdelen die niet vrij en onmiddellijk beschikbaar zijn, maar op maat moeten geproduceerd worden. Daarom zullen de werken langer duren dan voorzien en nog tot 9 mei duren.”

De werken aan de roltrap op Linkeroever worden uitgevoerd ter voorbereiding van de renovatiewerken aan de liften. De voorbije weken was het al aardig aanschuiven in de Sint-Annatunnel of voetgangerstunnel, en die hinder zal dus nog langer duren.

“We zijn ons bewust van het ongemak en willen ons verontschuldigen voor de hinder”, aldus AWV. “Om de werken zo snel mogelijk af te ronden wordt er al in dubbele ploegen gewerkt en zal er ook op zon- en feestdagen doorgewerkt worden. Dat wil niet zeggen dat er altijd activiteit zichtbaar is op de werf. Een deel van de werken, met name de productie van de onderdelen, zal immers plaatsvinden in een atelier. Hoewel dus niet altijd zichtbaar wordt er achter de schermen hard door gewerkt om de roltrap zo snel mogelijk gebruiksklaar te krijgen.”

Gebruikers kunnen steeds gebruikmaken van de lift maar moeten rekening houden met langere wachttijden, voegt het AWV nog toe. “Andere alternatieven zijn de veerdienst of de Kennedyfietstunnel. Gebruikers van de voetgangerstunnel kunnen op de hoogte blijven van de stand van zaken van de herstellingen en de uren van de veerboot via de webpagina van het Agentschap wegen en verkeer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER