Er valt weer vanalles te beleven tijdens het jaarlijkse Palingfestival in Mariekerke.© Joris Herregods

Kookworkshop en kunsttentoonstelling op 51e editie Palingfestival Mariekerke

Mariekerke -

Het jaarlijkse palingfestival van Mariekerke (Bornem) komt weer dichterbij. Tijdens het Pinksterweekend van 18, 19 en 20 mei viert het dorp feest. Lekker eten en drinken, folklore en vertier staan centraal. Ook kan je een tentoonstellingsroute wandelen en is er een week en half eerder nog een kookworkshop gepland.

Wout Van Den Eede

Kunst, cultuur en culinaire verwennerij: in die drie termen vat het organisatiecomité de 51e editie van het Palingfestival samen. Mariekerke viert op 18, 19 en 20 mei feest, maar naast folklore is er ook ruimte voor een streepje kunst en cultuur. Zo is er een tentoonstellingsroute uitgestippeld in en rond de centrale eettent.

Voorzitter van vzw Palingfestival Danny Luyckx.© Joris Herregods

“In het gemeenschapshuis vind je een tentoonstelling van Fotoclub De Waai”, vertelt organisator Danny Luyckx. “Je komt er vanalles te weten over fotografie, welke apparaten je kan gebruiken en welke softwareprogramma’s.”

Een pijl wijst je de weg naar de Hof van Aline. “Hier vind je een markt waar je diverse – uiteraard zelf gemaakte - kunstproducten kan bekijken en kopen: schilderijen in olieverf enaquarel, letterkappen, laser-en graveerwerk en nog veel meer.”

Langs de Scheldedijk kom je terecht bij de kerk van Mariekerke. “Hier ontmoet je de wereld van Jurgen Minnebo, knap in minimalistische fotografie”, vervolgt Danny. “ Zijn beelden zijn als poëzie en voelen haast aan als inkttekeningen. Van de majestueuze Alpen tot de serene (Ooster) schelde : zijn lens vangt de ziel van het landschap. Vele landschappen zijn verhuld in sneeuw. De wereld is niet alleen mooier, maar ook abstracter in het wit.”

Kookworkshop

Op dinsdag 7 mei kan je in de kantine van FCS Mariekerke-Branst een kookworkshop volgen die in het teken staat van Paling in ’t groen op zijn Mariekerks.© Joris Herregods

Op dinsdag 7 mei is er een workshop georganiseerd voor iedereen die graag “Paling in ’t groen op zijn Mariekerks” wil bereiden. Die vindt plaats in de kantine FCSMB om 19.30u. Je kan er ook terecht voor meer informatie over andere activiteiten tijdens het Palingfestival.

www.palingfestival.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners