© BELGA

Westerlo

Westerlo geeft tegen OHL alweer een voorsprong uit handen, wedstrijd eindigt in mineur: open beenbreuk voor Opoku

Westerlo -

Het wil maar niet lukken voor Westerlo. Net zoals tegen KV Mechelen en Standard stak het team van interim-coach Bart Goor zijn hand uit naar de drie punten. Dit keer was het de Leuvense aanvoerder Mathieu Maertens die de voorsprong van Westerlo ongedaan maakte.

Bart D’haene

De bezoekende aanvoerder Mathieu Maertens zorgde voor het eerste gevaar op speeldag vijf van de play-offs. Zijn volley op een hoekschop van Thorsteinsson ging ruim een meter over het doel van Gillekens, die de plaats onder de lat van Bolat had overgenomen. Kwestie van de vaste doublure ook wat speelminuten te gunnen. Die eerste kans kreeg niet meteen een verlengstuk. Te veel balverlies en te slordig in wat erg veel weg had van een gezapige oefenwedstrijd in de voorbereiding. Met dat verschil dat de temperatuur ver onder de tien graden was gezakt.

Afgekeurd doelpunt

In minuut 20 reageerde Gillekens attent op een schot van Brunes en ook in de rebound liet de 28-jarige goalie zich niet verrassen. Plots viel het doelpunt aan de overkant. Haspolat trapte een scherp aangesneden hoekschop aan de linkerkant en Tagir kopte raak. Tegen Standard liet de Turkse belofte-international nog een dot van een kans liggen, dit keer kende hij geen genade. Een bedrijvige Haspolat zag zijn schot wat later net naast de linkerpaal buiten zoeven. Op het halfuur lobde Brunes de bal over Gillekens. Maar de assistent-scheidsrechter stak gedecideerd zijn vlag in de lucht en na een VAR-controle bleef de buitenspel-beslissing overeind.

© BELGA

Banzuzi en Sagrado - in de draai - dwongen Gillekens tot een redding. De mee opgerukte Piedfort kon zijn kopbal te weinig kracht en precisie meegeven. Het laatste wapenfeit voor de rust was een scherpe vrije trap van Haspolat die door Leysen in hoekschop werd verwerkt. Stassin stak al eerste zijn neus aan het venster in de tweede helft. Hij trapte over het Leuvense doel. Nadien bleven de supporters op hun honger zitten en begon het tot overmaat van ramp ook te regenen in het Kuipje.

Botsing, opstootje en open beenbreuk

Gillekens mocht zich nog eens onderscheiden. Hij zweefde een poging van Thorsteinsson spectaculair uit zijn doel. Vier minuten later moest hij zich toch gewonnen geven. Via Maziz belandde de bal bij Mendyl. Maertens dook opportunistisch op aan de eerste paal en verschalkte Gillekens. Dat ene foutje van Gillekens werd cash betaald. Het zorgde voor frustraties bij de Westelse doelman, want vijf minuten later reageerde hij als een wesp gestoken op een botsing met de net ingevallen Opoku. Scheidsrechter Wesli De Cremer bestrafte de beide ruziemakers met een gele kaart, maar de jonge Ghanees had zich in die fase geblesseerd. Het verdict was zwaar voor de aanvaller: een open beenbreuk. Hij werd met een draagberrie afgevoerd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BELGA

De toeschouwers kregen nog zeven minuten toegevoegde tijd. Veel gebeurde er niet meer. Beide ploegen hadden hun beste pijlen verschoten. Invaller Bos waagde het met een slap schotje. Gescoord werd er niet meer. Zo blijft Westerlo laatste in de Europe Play-offs met twee op vijftien en vooral de wetenschap dat het toch zo moeilijk een voorsprong kan vasthouden. Werk aan de winkel voor volgend seizoen.

© BELGA

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL