KBC herschikt zijn kantoren: 8 filialen gaan dicht, uit 66 kantoren verdwijnt het personeel

© BELGA

Bank-verzekeraar KBC gaat zijn netwerk van bankkantoren in Vlaanderen herschikken. Acht kantoren worden gesloten en uit 66 kantoren verdwijnt het personeel. De ingrepen hebben geen impact op het totale aantal medewerkers, zegt KBC vrijdag in een persbericht.

lbo

De getroffen medewerkers zullen bijvoorbeeld aan de slag kunnen in naburige kantoren. KBC verdubbelt immers het aantal bankkantoren met een volledig aanbod van producten en diensten tot 145. In die kantoren kunnen alle klanten terecht voor dagelijkse transacties en gespecialiseerd advies. Ook bij KBC Live (bank-verzekeren via telefoon of chat) kunnen werknemers terecht, want klanten contacteren hun bank steeds vaker op die manier.

“Daarnaast kunnen klanten ook terecht in 268 kantoren voor het invullen van eenvoudige financiële behoeften en advies rond sparen en beleggen. Op 66 locaties zal KBC bestaande kantoren omvormen tot een onbemand kantoor waar klanten het grootste deel van hun dagelijkse transacties (geldafhalingen, overschrijvingen, …) kunnen blijven uitvoeren via gebruiksvriendelijke automaten. Voor een meer uitgebreide service kunnen klanten terecht in een kantoor in de buurt.”

Op 8 locaties zal een bestaand kantoor verdwijnen en volledig gefusioneerd worden met een naburig kantoor.

“De medewerkers en sociale partners worden in alle openheid geïnformeerd”, stelt KBC. ‘Deze aanpassingen starten eind maart en zullen afgerond zijn tegen eind 2018.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen