Niets dan blije gezichten bij de spelers van Rupel Boom B (archief)© GOYVAERTS

Voetbal 4de provinciale A: Rupel Boom B - Rumst 7-0

Rupel Boom B pakt de titel na monsterzege tegen Rumst: “Een dikke pluim aan de jeugdwerking”

Wat een hoogdag voor Rupel Boom. Terwijl de A-ploeg in het Parkstadion Sporting Hasselt over de knie legde en Belisia zo kampioen maakte, pakte de B-ploeg de titel in vierde provinciale. Dat deden ze in stijl, met een ruime 7-0-zege tegen Rumst. “We hebben er een ware demonstratie van gemaakt”, stak trainer Tijl Torfs zijn trots niet onder stoelen of banken.

Peter Nys

Rumst was duidelijk een maatje te klein voor Rupel Boom B en ontsnapte aan dubbele cijfers. Het werd uiteindelijk 7-0, ruim voldoende voor het kampioenschap, want een gelijkspel volstond. “Dit is een heel mooie dag voor de club”, aldus trainer Tijl Torfs.

“We hadden ons lot in eigen handen; maar je moet het toch altijd nog doen. Soms zie je ploegen ten ondergaan aan de druk die zo’n wedstrijd met zich mee brengt. Maar we stonden na tien minuten al 1-0 voor. Die voorsprong heeft de ploeg vleugels gegeven. Ze hebben er daarna een demonstratie van gemaakt. Knap dat je op deze manier de kers op de taart kan zetten.”

Twee maanden terug leek de titel nochtans veraf. “Klopt. Na het vertrek van trainer Serge Van Den Stock dienden we te improviseren. Ik moet een dikke pluim geven aan de mensen van de jeugdwerking, die de fakkel mee over hebben genomen. Op zo’n momenten zie je dat Rupel Boom een hechte club is, waar mensen voor elkaar in de bres willen springen. We zijn niet bij de pakken blijven zitten en hebben acht matchen op een rij gewonnen, terwijl de concurrentie het wat liet afweten. En dan is het uiteraard mooi als dat resulteert in het behalen van de titel.”

En wat biedt de toekomst? Is deze ploeg klaar voor derde provinciale? “Daar ga ik wel vanuit”, gaat Torfs verder. “We gaan deze groep proberen samen te houden en we hebben al enkele versterkingen aangetrokken. Het is ook de bedoeling om volgend seizoen beloftevolle spelers van de U19 te integreren. We zijn nog op zoek naar een nieuwe coach. Kunnen werken met jonge spelers is een essentiële eigenschap voor die functie, want het is op die weg dat we verder willen gaan.”

Het is feest in Boom, want naast de titel voor de B-ploeg, speelt de A-ploeg zo goed als zeker de eindronde. “We speelden op hetzelfde moment als de eerste ploeg, dus we konden helaas niet gaan kijken”, aldus Torfs. “Maar ik heb vernomen dat er heel veel volk was en dat ze het alweer gedaan hebben in de slotfase. Dit is een hoogdag voor de club en dat moeten we koesteren. Achter dit succes gaan veel vrijwilligers schuil. Vrijwilligers die zich elke dag weer inzetten voor de club. Ook zij verdienen het om vandaag mee in de schijnwerpers te staan”, besluit de coach.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen