GroenLinks wil bredere kiezersgroep aanspreken

Nieuws
GroenLinks wil niet langer vooral hoogopgeleide jongeren, maar allerlei soorten kiezers aanspreken.
anp
donderdag 23 november 2017 om 03:00

Rotterdam

Voorman Jesse Klaver gaat daarom de komende tijd op ‘kantinetour’, op zoek naar ‘leraren, agenten en buschauffeurs’. Deze ‘stille motor van de samenleving’ wil de partij voor zich winnen door op te komen voor hogere lonen, meer rechten voor werknemers en het beteugelen van marktwerking.

Juist gewone mensen die voor de klas staan, ouderen verzorgen of de buurt veilig houden, worden volgens Klaver vergeten. Hij hoopt hen te spreken in bedrijfs- en sportkantines, gymzalen en buurthuizen buiten de Randstad, zei hij op een bijeenkomst in Rotterdam.

Klaver trok afgelopen jaar een groot, vaak jong en hoogopgeleid publiek naar concertzalen in studentensteden. Hij hoopt zijn aanhang nu te verbreden en lijkt te mikken op de traditionele achterban van de PvdA, die nog druk bezig is de verkiezingsnederlaag van afgelopen voorjaar te verwerken. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
De beoogde premier Dick Schoof op de persconferentie met naast hem formateur Richard van Zwol.

De aanstaande coalitie haalt opgelucht adem: er is een premier! Maar hoe nu verder?

Opluchting overheerst bij verkiezingswinnaar Wilders en zijn bondgenoten Yesilgöz, Omtzigt en Van der Plas dat er na maanden van onduidelijkheid een premier is gevonden om het land te leiden.

Lees hier alle hoogtepunten terug van het debat tussen Tom Berendsen (CDA), Anja Haga (CU) en Bert-Jan Ruissen (SGP).

Lees en kijk hier alles over het ND Europees Verkiezingsdebat terug: christelijke waarden, defensiebeleid en lastige dilemma's

De Europese lijsttrekkers van CDA, ChristenUnie en SGP gingen dinsdagavond met elkaar in debat tijdens het ND Europees Verkiezingsdebat in Ede. In dit liveblog hielden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Chris Stoffer tijdens een pro-Israëlactie van de SGP. De SGP voert actie op de Dam in solidariteit met de Joodse gemeenschap in Nederland.

De SGP 'nieuwe stijl' zingt psalmen op de Dam. Wat is er veranderd bij de eens zo ingetogen partij?

De dagen dat SGP-politici camera’s zoveel mogelijk meden, zijn lang en breed voorbij. Maandag stond de partij op de Dam in Amsterdam, in solidariteit met Israël. Wat is er gebeurd met de stijl van de SGP?

De ChristenUnie wil 10.080  mensen vinden die allemaal 1 minuut gaan bidden voor Europa.

Gebed 'gebruiken' in verkiezingstijd, kan dat? 'Extra stemmen zijn mooi meegenomen'

Bid je mee voor Europa? Dat vraagt ChristenUnie aan kiezers in de aanloop naar de verkiezingen. Hoe blijft de partij integer in verkiezingstijd? ‘Het gaat niet alleen om onze standpunten, maar ook om christelijke waarden.’

Dick Schoof is in beeld als beoogd premier van het nieuwe kabinet.

Topambtenaar Dick Schoof is beoogd premier van volgend kabinet

Topambtenaar Dick Schoof is de beoogd premier van het volgende kabinet. Dat bevestigen bronnen rond de formatie aan de Volkskrant. De oud-AIVD en ex-NCTV baas zal leiding geven aan het nieuwe kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB.

Afbeelding

Kijk nu live naar het ND Europees Verkiezingsdebat. Met Berendsen (CDA), Haga (CU) en Ruissen (SGP)

Bekijk nu het ND Europees Verkiezingsdebat waar drie lijsttrekkers met elkaar in debat gaan: Anja Haga (CU), Tom Berendsen (CDA) en Bert-Jan Ruissen (SGP).