© Sven Van Haezendonck

Levende kerststal steunt jeugdwerking

Wie tijdens het weekend van 16 en 17 december de levende kerststal van de buurtwerking Groot Begijnhof bezoekt, steunt daarmee de jeugdwerking in Mechelen. Deze editie is ook afvalarm.

Sven Van Haezendonck

Ook dit jaar bevolken tientallen figuranten de levende kerststal op het binnenplein van brouwerij Het Anker: zaterdag 16 december van 18 tot 21u en zondag 17 december van 16 tot 19u. De buurtwerking zorgt zo traditiegetrouw voor een uniek kerstgebeuren op een historische locatie. Een brassband en lokale muzikanten zorgen voor sfeer.

“En dit jaar probeert de buurtwerking het zonder afval: we geven soep uit een stenen kom, koffie in een tas en jenever in een echt glaasje”, zegt Robin Moeyersons van de buurtwerking Groot Begijnhof. Oorlogskinderen anno 1917 in volle Eerste Wereldoorlog vormen het thema. “Toen moesten heel wat kinderen het met weinig stellen op het vlak van onderwijs, voeding en kleding.

Ook nu, 100 jaar later, hebben niet alle kinderen waar ze recht op hebben”, vertelt Moeyersons. Daarom besliste de buurtwerking om dit jaar de jeugdwerking van de Mechelse vzw Jam te steunen. “Breng een pennenzak, een vulpen en inktpatronen, een potlood, een gom, een lat, een balpen of kleurpotloodjes mee naar de Levende Kerststal”, klinkt het.

www.groot-begijnhof-mechelen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER