Opnieuw geweld in Gaza: Israël bombardeert ondergrondse doelwitten Hamas

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© EPA-EFE

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De Israëlische luchtmacht heeft in de nacht van dinsdag op woensdag bombardementen uitgevoerd op “ondergrondse terroristische infrastructuur van Hamas” in het noorden van Gaza en op “twee bijkomende doelwitten van de zeemacht van de terroristische organisatie”. Dat meldt het Israëlische leger op zijn Twitteraccount. Hamas is de islamistische beweging die de plak zwaait in de Gazastrook.

adm

Volgens het Israëlische leger zijn de bombardementen een antwoord op een aanval van dinsdag waarbij “een aantal terroristen Israël binnendrong en een militaire post in brand stak”, maar ook op de “aan de gang zijnde pogingen om drones en vliegers uit te sturen om terroristische activiteiten uit te voeren”.

Vorige week maandag werden tijdens de omstreden opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem aan de grens met de Gazastrook nog zestig Palestijnen door Israëlische soldaten doodgeschoten. Vijftig van hen waren leden van Hamas, zo deelde de beweging - die door Israël als een terroristische organisatie wordt beschouwd - zelf mee.

Het Israëlische leger waarschuwt Hamas er woensdag nog voor dat de organisatie “de gevolgen van haar acties tegen Israëlische burgers en de Israëlische soevereiniteit zal dragen”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen