Hellmut Lotti komt naar Pulptuur.© Jan Van der Perre

Hellmut Lotti Goes Metal zet Pulptuur in de fik

Kapellen -

Pulptuur doet zijn reputatie opnieuw alle eer aan. He is en blijft een gratis gevarieerd festival voor jong en oud. Zondag 30 juni van 13.00 uur tot 23.15 uur wordt in het park van Kapellen de aftrap gegeven van een nieuwe editie.

Erik Vandewalle

Pulptuur is een jaarlijks familiefestival dat al sinds 1996 bij de start van de zomervakantie plaatsvindt in het park van Kapellen. De allerkleinsten, de puberende tieners, de mama’s, de papa’s en de grootouders: ze zakken elk jaar opnieuw allemaal in groten getale af naar het park van Kapellen.

Pulptuur is in de loop der jaren uitgegroeid tot een ééndagsfestival, met zeven podia en met jaarlijks meer dan vijftig bekende én onbekende artiesten die zorgen voor muziek, humor, animatie, workshops, dans, circus, poëzie en nog veel meer om naar uit te kijken. De toegang is helemaal gratis!

Om 13.00 uur begint Pulptuur heerlijk exotisch met Belle Perez op podium Vijver. Op Podium Rozentuin kan je om 15.30 uur meezingen met De Vlaamse Jukebox. Emile Verstraeten speelt ‘De ideale viool’ in de Jacobuskerk om 16.30 uur, en op podium Atletiek kan je meedansen met Borokov om 21.10 uur.

Hellmut Lotti

De trekpleister voor dit jaar is inderdaad Hellmut Lotti Goed Metal. Hij ze om 18.45 uur het park in de fik op Podium Vijver. De andere podiumplekken zijn voor een groot aantal lokale artiesten. Zo treden onder meer op: Treinbills, Cold Creek Coconuts, Wendy&Friend, Glorious Bastards, The Buttkickx, coverband Tightrope, Karboenkel en nog veel ander lokaal talent.

Ook voor kinderen is er weer veel te beleven. Aan de speeltuin staan de gezellige woonwagens van ‘Alles loopt op rolletjes in het kinderdorp’. Ze brengen spelletjes mee en er zijn voorstellingen en animatie!

Natuurlijk vind je ook overal foodtrucks en togen voor (of tegen) de honger en dorst. Maar je kan ook gratis water tappen aan de Pidpa Waterbar tussen de watertoren en de speeltuin.

Fiets

De gemeente roept op om met de fiets naar het festival te komen. Hou er wel rekening mee dat het niet is toegestaan om fietsen te parkeren in het park. Rondom het par komen wel fietsenparkings.

www.pulptuur.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners