© Jan Van der Perre, GVA

COLUMN. “Doe élk kakje in een zakje, ook paardenstront”

Niets vervelender dan onderweg naar je werk beseffen dat de voegjes aan de onderkant van je schoen vol stront hangen. Het is een elementaire vorm van beleefdheid om het gevoeg van je hond van de stoep op te rapen. Niet alleen dat, er staat ook een GAS-boete op hondenpoep achterlaten, net als op wildplassen, sluikstorten of een alcoholverbod negeren. “Doe elk kakje in een zakje”, luidt de leuze.

Andreas Rotty

Aan de Aldi en de Lidl van de Bisschoppenhoflaan in Deurne lagen gisteren nochtans her en der hopen stront waarvoor niemand verantwoording hoeft af te leggen. Iets te groot en met te veel stro in om van een hond te kunnen zijn. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een cadeautje dat de politiepaarden hebben achtergelaten. De agenten waren er zondag met man en macht aanwezig voor de risicomatch van RAFC tegen Club Brugge.

In een bewonersgroep van Deurne op sociale media hadden de bewoners het er gisteren over. “Hondenpoep vergaat niet, dat van paarden wel”, betoogde iemand. “Maar dat duurt een paar dagen en stinkt bovendien, dat is niet zo leuk bij warm weer”, vond een ander. “Er is wel iets voor te zeggen, het zou de politie sieren als ze hun eigen afval opruimen. Ze kunnen het goede voorbeeld geven”, klinkt een derde mening. Een vierde suggereert een iets radicalere aanpak: “U kunt dit altijd in een zak deponeren bij de verantwoordelijke, in dit geval het hoofd van het Antwerps politiekorps.”

Bij een vorige wedstrijd bleef de paardenstront ook liggen, volgens een buurtbewoner. “Het was 14 dagen wachten op de regen voor die weg was”, vertelde die aan uw krant. Als het voor elke burger geldt, dan misschien ook voor de politiemacht? Het is natuurlijk niet realistisch om van de politie te vragen het mee te nemen bij een risicomatch. Maar misschien zou een stadsdienst kunnen langskomen?

Een man in de bewonersgroep van Deurne ziet een positieve kans. Paardengevoeg zou wonderlijk goede mest zijn. “Meepakken, perfect voor je rozenstruiken”, raadde hij de andere Deurnenaars aan.