Na Vooruit zet volgende partij zijn zinnen op een post: N-VA aast op minister van Welzijn

© BELGA

Als het van N-VA-kopstuk Zuhal Demir afhangt, gaat de bevoegdheid Welzijn na de verkiezingen naar “iemand die ongebonden is van zuilen en structuren”. Met andere woorden, liever N-VA dan CD&V.

De Vlaamse minister van Welzijn is al jarenlang een CD&V’er. Nu Hilde Crevits, voordien Wouter Beke en Jo Vandeurzen. Als het van Zuhal Demir, N-VA-lijsttrekker in Limburg, afhangt, komt daar na 9 juni verandering in. “Het zou goed zijn dat daar iemand komt die ongebonden is van zuilen en structuren”, zei ze zaterdag aan TV Limburg, in de marge van een partijmeeting in Heusden-Zolder.

Daarmee verwijst Demir naar de verstrengeling van CD&V met welzijnsorganisaties uit het christelijk middenveld. Op de vraag of zijzelf minister van Welzijn wil worden, antwoordt ze ontwijkend dat het “iemand ongebonden” moet zijn. Maar het is duidelijk dat zij daar met N-VA dus op aast.

Nadat Vooruit eerder al haar ambitie uitte om de volgende minister van Onderwijs te leveren, heeft hiermee een tweede partij haar zinnen op een bevoegdheid gezet. Daarmee lijken de verkiezingen een beetje op het zwembad van een toeristisch hotel, waarbij de gasten hun handdoek ’s morgens op de beste ligzetels leggen. (pl, agy)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen