Dit zijn de vermiste bemanningsleden van duikboot ARA San Juan

Tien dagen is hij al van de radar verdwenen, de Argentijnse onderzeeër ARA San Juan. De zuurstof zou op zijn en ook een geregistreerde explosie voorspelt weinig goeds voor het lot van de 44 bemanningsleden. De internationale zoektocht is nog niet stopgezet, maar de race tegen de klok lijkt stilaan verloren. Wie zijn de vermiste officiers, echtgenoten en (groot)vaders die de Atlantische Oceaan misschien nooit meer verlaten?

evdg

ARA San Juan, de Argentijnse onderzeeër die op 15 november voor het laatst een signaal uitzond, is na een grootschalige internationale zoektocht nog steeds niet teruggevonden. De voorbije week bleek elk teken van leven vals alarm. Als de duikboot intact op de zeebodem zou liggen, was er zuurstof voor maximaal tien dagen. Die zijn nu voorbij. Een geregistreerde explosie maakt de kans op overlevenden nog kleiner. Het lijkt er dus op dat de 44 bemanningsleden op tragische wijze om het leven zijn gekomen. Onder hen de eerste vrouwelijke marine wapenofficier van het land.

LEES OOK. Families van bemanning vermiste duikboot woedend: “Ze hebben mijn broer vermoord”

Wie zijn ze?

© La Nacion

Kapitein Pedro Martín Fernández (45) had de leiding over de ARA San Juan. Volgens Argentijnse krant La Nacion had hij zijn moeder beloofd dat het zijn allerlaatste onderzeese reis was.

© La Nacion

Eliana María Krawczyk (35) is de eerste vrouwelijke wapenofficier van de Argentijnse marine en ook de enige vrouw aan boord van de onderzeeër.

© La Nacion

Diego Manuel Wagner (38) woont in Mar del Plata, de oorspronkelijke bestemming van de onderzeeër die in Ushuaia (Vuurland) was vertrokken, is getrouwd en heeft drie kinderen.

© La Nacion

Renzo David Martín Silva komt uit San Juan en zou begin volgend jaar trouwen met zijn verloofde.

© La Nacion

Victor Andrés Maroli (37) werkt al vijftien jaar bij de marine en doet ook human resources voor Defensie.

© La Nacion

Jorge Ignacio Bergallo heeft een dochtertje, zijn vader is zelf ooit commandant geweest van de vermiste onderzeeër.

“Ik ben erg trots dat mijn zoon voor dit beroep heeft gekozen”, zegt hij. “Ik ken de kapitein en mijn zoon uiteraard, het zijn rustige mensen en uitstekende professionals.”

© La Nacion

Hernán Ramón Rodriguez is het hoofd van de machinekamer van de ARA San Juan. Hij werkte al bijna 10 jaar op de duikboot.

© La Nacion

Mario Armando Toconas (36) komt uit Sierra Grande maar leeft met zijn gezin in Mar del Plata. Hij werkt al dertien jaar voor de marine. Hij laat een achtjarige zoon en zwangere vrouw achter.

© La Nacion

Fernando Gabriel Santili komt uit Mendoza, maar verhuisde naar Mal der Plata. Hij is nog maar net getrouwd en heeft een baby van amper één jaar oud.

© La Nacion

Federico Alejandro Alcatráz Coria is met zijn zevenentwintig jaar is een van de jongste bemanningsleden. Hij werkte nog maar een jaar als machinist op de vermiste duikboot.

© La Nacion

David Adolfo Melián (30) komt uit Santiago en begon acht jaar geleden bij de marine. Hij maakt deel uit van een gezin met negen broers.

© La Nacion

Germán Oscar Suárez was een van de sonarofficiers van de Argentijnse marine.

© La Nacion

Anibal Tolaba stuurde nog een foto naar zijn familie vanuit Ushuaia (Vuurland). Dat was het vertrekpunt van de onderzeeër.

Momenteel is de zoektocht nog niet stopgezet, maar de hoop op een positieve afloop voor bovenstaande en de andere bemanningsleden slinkt met de seconde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen