Na dodelijk drama op Astroworld: concertorganisator Live Nation kan rechtszaken vermijden dankzij schikkingen

Nabestaanden bij de bloemen die werden gelegd na het drama.© AP

Drie jaar nadat er tien doden vielen op het Amerikaanse evenement Astroworld, heeft de grote speler uit de evenementensector financiële regelingen getroffen met bijna alle nabestaanden.

Het was in 2021 grote chaos op Astroworld in Houston toen een groep mensen steeds dichter bij het podium trachtte te geraken toen rapper Travis Scott optrad. De menigte begon zo hard te duwen dat heel wat mensen vertrappeld raakten. Tientallen mensen raakten gewond, een aantal moest het zelfs met de dood bekopen.

De nabestaanden wezen al snel richting concertorganisator Live Nation én Travis Scott, die naast artiest ook mede-organisator was. Door nalatige planning en niet sluitende veiligheidsprocedures was het zover kunnen komen dat deze tragedie zich voordeed. Men was ervan op de hoogte dat er te veel concertbezoekers waren, maar greep niet in. Zelfs toen de eerste mensen zichtbaar in problemen kwamen, bleef Scott performen op het podium. Achteraf bleek waarom: hij moest de show afmaken om zijn cheque van 4,5 miljoen dollar te kunnen incasseren.

Van de tien zaken zijn er inmiddels negen geschikt. De enige zaak die nog overblijft is die van het jongste slachtoffer, de amper negenjarige Ezra Blount. De familie zegt de zaak voor de rechter te willen brengen, in plaats van een schikking te treffen.

Het nieuws van de schikkingen komt net in de periode dat één van de andere rechtszaken op het punt stond te beginnen. Details over de schikkingen worden op last van de rechtbank geheim gehouden.

(tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen