© svh

Nieuwe fiets- en voetgangerstunnel vervangt spooroverweg in Muizen

Er is een oplossing voor de spooroverweg in de Willendriesstraat in Muizen (Mechelen) die over enkele jaren sluit. In de plaats komt er in de buurt een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel.

Sven Van Haezendonck

De plannen om de spooroverweg te sluiten, zorgden voor protest. De voorbije maanden hebben Infrabel en de stad verschillende pistes onderzocht om de overweg al dan niet te vervangen. Het resultaat is de investering in een permanente en veilige doorsteek onder de spoorlijn Mechelen-Leuven op 100 meter van de huidige overweg. Als alles volgens plan loopt, moeten de werken in de tweede helft van 2020 opstarten.

Om de huizen in de omgeving voor hulpdiensten toegankelijk te houden, wordt ook de wegbrug over de Baarbeek vernieuwd. “Om meer mensen op de fiets te krijgen, is het cruciaal dat er zoveel mogelijk snelle en veilige routes voor fietsers gecreëerd worden of behouden blijven. Uiteraard is ook de veiligheid rond het spoornet een belangrijke aandachtspunt. Ik ben zeer tevreden dat we met deze oplossing beide aandachtspunten met elkaar kunnen verzoenen”, zegt Marina De Bie (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER