© BELGA

WODCA-controles: 291 dronken bestuurders betrapt in Antwerpen

Bij provinciale WODCA-acties in 45 Antwerpse gemeenten zijn afgelopen weekend 291 bestuurders tegen de lamp gelopen bij alcoholcontroles, op een totaal van 7.752 gecontroleerden (3,75 procent). Dat heeft de provincie donderdag bekendgemaakt. Snelheidscontroles leverden dan weer 252 vastgestelde overtredingen op, op een totaal van 3.872 bestuurders (6,5 procent).

En 37 bestuurders moesten ook een speekseltest ondergaan om drugsgebruik op te sporen: 22 onder hen testten positief. In totaal werden bij de WODCA-acties 56 rijbewijzen ingetrokken.

Het aantal bestuurders dat onder invloed van alcohol reed, ligt iets hoger dan bij de vorige soortgelijke provinciale actie. “In vergelijking met de resultaten van maart 2017 gaat het om een stijging van ruim anderhalve procent”, zegt gouverneur Cathy Berx. “Het aantal bestuurders dat te snel reed, daalde met ruim 3 procent.”

Berx zegt vast te stellen dat veel controleren en zo de pakkans verhogen nodig blijft, maar niet volstaat. “Een mentaliteitswijziging en veel meer sociale controle blijven noodzakelijk”, vindt ze. “Ik blijf dan ook ijveren voor bijkomende strenge maatregelen, zoals bijvoorbeeld maatregelen die het materieel onmogelijk maken om te snel te rijden of om een auto te besturen wanneer men onder invloed is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER