Direct naar artikelinhoud
Media

Roseanne Barr biedt in tranen excuses aan: "Ik heb een grote mond, maar ben niet dom"

Roseanne Barr.Beeld AFP

De Amerikaanse comédienne Roseanne Barr heeft in haar eerste interview sinds haar controversiële tweet opnieuw haar excuses aangeboden. "Ik zou nooit met opzet een zwarte mens een aap noemen", zei ze in tranen.

In gesprek met rabbi Shmuley voor zijn podcast raakte Barr emotioneel over het voorval dat haar in mei haar programma Roseanne kostte. In een tweet had ze Valerie Jarrett beledigd, een voormalige adviseur van ex-president Barack Obama. "De Moslimbroederschap & Planet of the Apes hebben een baby = vj", luidde het. Na de verontwaardiging die op de tweet volgde en ondanks excuses voor haar "slechte grap" schrapte ABC het kijkcijferkanon.

Afgelopen weekend bood ze opnieuw haar verontschuldigingen aan in haar eerste interview sinds het voorval. Volgens Barr was haar tweet niet gemeend en al helemaal niet racistisch bedoeld. "Ik bedoelde niet wat anderen denken dat ik bedoelde", verzekert Barr. "Ik wil niet weglopen en voortgaan met excuses, maar ik verontschuldig me bij iedereen die zich beledigd voelde. Het was mijn onkunde en daarvoor zijn er geen excuses", aldus Barr. 

"Ik heb zeker spijt", zegt Barr in tranen. "Ik ben veel dingen, ik ben luidruchtig, enzovoort. Maar ik ben niet dom. Ik zou nooit met opzet een donkere persoon een aap noemen. Ik zou dat nooit doen en heb dat ook niet gedaan."

'Ik ben veel dingen, ik ben luidruchtig, enzovoort. Maar ik ben niet dom'

Zender ABC kondigde intussen een spin-off aan van Roseanne: The Conners. Barr is op geen enkele wijze meer betrokken bij de show; zowel creatief als financieel is ze buitenspel gezet.

Lees ook: De racistische tweet te veel: ABC ontslaat populaire tv-ster Roseanne