© vier

Gert en James 20 kilo lichter op uw scherm: “Tegen Will Ferdy zou ik in een boksmatch nog een kans maken”

Een messcherpe Gert Verhulst aan de aftrap van een nieuw seizoen Gert Late Night: hij is samen met scheepsmaat James Cooke 20 kilo kwijt. En dat zonder te boksen.

tdl

Als u de plezierboot Evanna vanavond minder diep in het Scheldewater ziet liggen: kapitein Gert Verhulst en eerste matroos James Cooke zijn allebei flink vermagerd. De twee beseffen dat hun talk- en realityshow Gert Late Night met een prijs komt: als je wekenlang verbroedert met je gasten, doe je dat ook door lekker te eten en te drinken. Dat eist elk seizoen zijn tol, beseffen Verhulst (50) en Cooke (33). “James en ik hebben de laatste tijd flink gesport,” zegt Verhulst, “er is zo’n 20 kilo af bij ons twee, ongeveer gelijk verdeeld. De komende weken komen die kilo’s er wellicht weer bij, ik schat 1 kilo per week. Maar James en ik hebben afgesproken om flink ons best te doen. We wilden voor de start van vandaag eigenlijk nog 5 kilo afvallen, maar dat bleek iets te ambitieus.”

Vier maanden heeft het duo stilgelegen, al werd er in die periode natuurlijk ook gewerkt. Cooke had zijn theaterproducties, Verhulst “ergens in Schelle nog een bedrijfje te runnen”. De Studio 100-baas zag onlangs zijn dochter Marie schitteren in het programma Boxing Stars. Zoon Viktor nam al deel, nu is het aan de papa.

“Vijf jaar geleden zou ik direct ja hebben gezegd, zeker als ik zie wat de resultaten van die training zijn voor de kandidaten. Ook mijn dochter is heel wat kilo’s kwijt. Nu ben ik 50, dat is toch geen 40 meer. Als ik zou moeten boksen, dan tegen Will Ferdy (de zanger is inmiddels 91, red.). Daar maak ik nog iets van een kans tegen.”

Gert Verhulst heeft er zin in. Hij heeft met Studio 100 “een topjaar” achter de rug. “Op alle gebieden: de pretparken, de concerten, de filmproducties. We zijn niet langer afhankelijk van hypes en dat geeft een goed gevoel.”

Deze week ontvangen Verhulst en Cooke VTM-gezicht Dina Tersago, Thuis-actrice Leah Thys en Vlaams parlementslid Jean-Jacques De Gucht (Open Vld).