© Getty

Exact 18 jaar na haar eerste UCI-overwinning: onverslijtbare Marianne Vos sprint naar nieuwe zege in Vuelta

Marianne Vos (Team Visma | Lease a Bike) heeft dinsdag de derde etappe gewonnen van de Ronde van Spanje voor vrouwen. In een pelotonsprint toonde de 36-jarige Nederlandse zich duidelijk sneller dan landgenote Charlotte Kool, goed voor haar vierde seizoenszege.

belga
Bron: BELGA

Door de gevolgen van de valpartijen van maandag verdwenen dinsdag verschillende rensters uit de Vuelta. Daaronder de Deense sprintster Emma Norsgaard, de Italiaanse klassementsrenster Marta Cavalli en de Britse Anna Henderson, een ploeggenote van Vos.

De heuvelachtige derde etappe over 130 kilometer tussen Lucena del Cid en Teruel kreeg een eentonig wedstrijdverhaal. De Spaanse Mireia Benito van het Belgische AG Insurance-Soudal reed op haar eentje op kop vanaf de start tot zeven kilometer voor de finish. Toen kwam een uitgebreid peloton weer aansluiten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een valpartij in de laatste drie kilometer, met daarbij onder meer de Nederlandse Thalita de Jong, deed het peloton net als maandag splitsen net voor de sprint. Topfavorieten Charlotte Kool en Marianne Vos lieten zich echter niet verrassen, waarna Vos in een licht oplopende sprint de concurrentie uit het wiel gooide en won met erg ruime voorsprong, voor Kool en de Canadese Olivia Baril.

Bovenaan het algemene klassement blijft de Hongaarse Blanka Vas (Team SD Worx - Protime) aan de leiding. De Vuelta Femenina duurt nog tot en met zondag. De etappe van woensdag gaat overwegend in dalende lijn, en lijkt na 142 kilometer uit te gaan lopen op een massasprint in aankomstplaats Zaragoza.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer