Weer aanhoudingen bij pro-Palestijnse acties op universiteiten VS

Nieuws
Bijna tweehonderd actievoerders zijn zaterdag aangehouden bij nieuwe pro-Palestijnse protesten op Amerikaanse universiteiten, melden media in de VS. De arrestaties waren op de Northeastern University in Boston, de Arizona State University en de Indiana University, schrijft The New York Times.
anp
zondag 28 april 2024 om 03:08
Afbeelding
beeld anp

Demonstranten hadden op de onderwijsinstelling in Boston een tentenkamp opgezet. De directie vroeg hen te vertrekken, maar dat weigerden ze. Zaterdag heeft de politie het kamp afgebroken en 102 activisten aangehouden. In Arizona werd een kampement op de universiteit afgebroken, 69 mensen werden meegenomen. Ook in Indiana greep de politie in. Opgebouwde tenten werden verwijderd en 23 actievoerders zijn aangehouden.

De landelijke protestgolf begon aan de Columbia University, waar vorige week tientallen betogers werden opgepakt nadat de universiteitsautoriteiten de politie erbij haalden. Sindsdien zijn op steeds meer universiteiten in de VS soortgelijke acties gehouden en al meer dan zevenhonderd betogers gearresteerd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Organisaties betogen op Dam op Palestijnse dag van 'catastrofe'

In Amsterdam vraagt een groep organisaties aandacht voor 76 jaar Nakba (de catastrofe). Woensdag wordt herdacht dat na het ontstaan van de staat Israël in 1948 honderdduizenden Palestijnen werden verdreven of op de vlucht sloegen.

Afbeelding

Pegida-voorman probeert opnieuw een koran te verbranden in Arnhem

Pegida-voorman Edwin Wagensveld probeert zaterdag opnieuw een koran te verbranden in Arnhem. Hij is van plan dit rond 14.00 uur te doen op een door de gemeente aangewezen plek onder de Nelson Mandelabrug.

Afbeelding

Israël heeft mogelijk oorlogsrecht geschonden, zegt rapport VS

Volgens een rapport dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag naar het Congres stuurde heeft Israël mogelijk het internationaal humanitair recht geschonden.

Afbeelding

Aarde getroffen door sterkste zonnestorm sinds 2003

De aarde ervaart haar eerste extreme geomagnetische storm sinds 2003, heeft de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) vrijdag gezegd.

Afbeelding

Colombiaanse president verzoekt ICC om aanhouding Netanyahu

De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft het Internationaal Strafhof (ICC) opgeroepen een aanhoudingsbevel uit te vaardigen tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. 'Netanyahu zal de genocide niet stoppen', schreef Petro op X.

Afbeelding

Politie betrokken bij onderzoek naar incident rond Joost Klein

De politie van Malmö is betrokken bij het onderzoek naar het vermeende incident rond Joost Klein. Dat bevestigt de politie aan de Zweedse omroep SVT.