Direct naar artikelinhoud
TV-tips

4 topfilms, deze avond gratis op tv

Glenn Close en Michael Douglas in 'Fatal Attraction'.Beeld rv

Vrijdag! Als u een béétje geluk heeft, begint ook voor u het weekend. Trek het u niet aan dat de herfst begonnen is, want u kunt gezellig voor tv kruipen. Wij visten vijf pareltjes uit het aanbod van vanavond: vier topfilms, en een nieuwe reeks voor wie van kostuumdrama houdt.

Mission Impossible

Dit eerste deel uit de Mission Impossible-franchise leunt het dichtste aan bij de televisiereeks uit de jaren 60 met dezelfde naam. Een eliteteam bereidt in Praag een minutieus plan voor om een computerdiskette met de identiteit van Amerikaanse spionnen uit de handen van de vijand te houden. Het team, bestaande uit Ethan Hunt, teamleider Jim Phelps’ vrouw Claire, Sarah Davies en een elektronische expert, weet dat een diefstal gepland is op een ambassadegala in Kiev.

Van Brian De Palma, met onder meer Tom Cruise, Emmanuelle Béart en Jon Voight.

Lees ook: Tom Cruise krijgt concurrentie van de robotstuntman.

Om 20.40 uur op CAZ.

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!

Eye in the Sky

Oscarwinnares Helen Mirren schittert in deze thriller van Gavin Hood.

De Britse kolonel Katherine Powell staat aan het hoofd van een geheime dronemissie om een groep terroristen gevangen te nemen in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Wanneer ze verneemt dat de groep een zelfmoordaanslag plant, verandert haar doel in het doden van de terroristen. Dronepiloot Steve Watts heeft de terroristen in het vizier, net op het moment dat een meisje zich in de ‘kill zone’ begeeft.

Om 21.50 uur op Canvas.

Fatal Attraction

Ontrouw en obsessie zijn de centrale thema’s in deze psychologische thriller waarin Michael Douglas en Glenn Close – wint ze straks éin-de-lijk een Oscar? – de show stelen.

Dan Gallagher is gelukkig getrouwd en heeft alles wat zijn hartje begeert. Op een feestje ontmoet hij de verleidelijke Alex Forrest en wordt hopeloos verliefd op haar. Dan wil het bij een onenightstand houden, maar Alex is niet van plan het daarbij te laten. Ze begint Dan te stalken en verandert zijn leven in een hel.

Om 23.30 uur op Eén.

Lees ook: Gaat Glenn Close op haar 71ste dan toch een Oscar winnen?

Mandela: Long Walk to Freedom

Biografische film over het leven van anti-apartheidsheld en Zuid-Afrikaans president Nelson Mandela, die in 2013 overleed – amper drie dagen nadat de film in de zalen kwam.

In deze prestigieuze verfilming ziet u onder meer Idris Elba (Luther) als Mandela, en Naomie Harris (SkyFall, Pirates of the Carribean). Ook U2 deed zijn duit in het zakje. De band nam speciaal voor deze biopic het nummer ‘Ordinary Love’ op.

Om 23.40 uur op NPO2.

Vanity Fair

Liefhebbers van kostuumdrama kunnen vanaf deze avond genieten van deze gloednieuwe Britse reeks. Gebaseerd op de 19de-eeuwse klassieker van Thackeray, en met muziek van onder meer Kate Bush, Agnes Obel, Laura Mvula en Joy Division.

Becky Sharp heeft het niet naar haar zin bij Miss Pinkerton’s, een instituut voor dames. Ze wordt tegen haar zin naar Hampshire gestuurd om als gouvernante te gaan werken, maar is vastbesloten om haar leven een andere wending te geven. Amelia Sedley heeft medelijden met haar en besluit haar een weekje in huis te nemen. Amelia’s broer Jos is terug uit India en is wel gecharmeerd door Becky.

Om 22.15 uur op Eén.