Adriano Bertaccini stond voor de tweede keer aan de aftrap.© BELGA

STVV-spits beseft dat hij moeten scoren tegen Standard: “Die kopbal moest erin”

Voor de tweede keer dit seizoen verscheen Adriano Bertaccini aan de aftrap bij STVV. De winteraanwinst ontgoochelde niet tegen Standard en leverde de assist af voor Ogawa, maar had ook altijd de 1-2 moeten binnenkoppen op aangeven van diezelfde Ogawa. “Die bal moest erin”, sakkerde de aanvaller.

“We speelden goed in de eerste helft”, analyseerde Bertaccini. “Iedereen deed wat van hem werd gevraagd en we konden meer gevaar creëren dan Standard. Na de rust hadden we het moeilijker toen de Rouches kwamen opzetten. We hadden niets te zeggen als er dan 3-1 op het scorebord had gestaan. Maar al bij al kunnen we terugblikken op een goede wedstrijd. Ik denk dat beide teams tevreden mogen zijn met dit gelijkspel.”

Bertaccini had een stevige voet in de openingstreffer van Ogawa door zich knap vrij te maken en de Japanner voor de Luikse tienerdoelman Matthieu Epolo af te zonderen. “Na mijn eerste goal heb ik nu ook mijn eerste assist voor STVV achter mijn naam staan”, glunderde Bertaccini. “Daar ben ik uiteraard blij mee, want ik ben meer een man van doelpunten. Assists geven, lukt me niet zo vaak. Al besef ik dat ik ook had moeten scoren, die kopbal moest erin.”

Aangeboden door onze partners