© atv

Fietsen en wandelen vanuit Overbroek en Gooreind naar toegangspoort Groot Schietveld: transversaal heropent na twee jaar sluiting

Brecht, Wuustwezel -

Bataljon Artillerie Brasschaat, Brecht, Wuustwezel en Agentschap Natuur en Bos heropenen op zondag 19 mei om 13 uur gezamenlijk de eerste transversaal in het Groot Schietveld. Fietsen en wandelen tussen de Kreolienstraat in Overbroek en de Arthur Boelstraat in Gooreind kan dan weer in het weekend.

Bezoekers kunnen dan zowel vanuit Overbroek als vanuit Gooreind een wandelpad van ongeveer 1,8 kilometer volgen. Het leidt naar de toegangspoort tot het Groot Schietveld. Deze routes zijn vanaf zondag 19 mei om 13 uur opengesteld voor het publiek.

Om het wandelen aan het Groot Schietveld nog aangenamer te maken, is er ook een nieuw pad dat leidt vanaf de Arthur Boelstraat langs het militair domein helemaal tot aan domein Franciscanessen in Wuustwezel.

LEES OOK: Defensie sluit Groot Schietveld voor recreanten: “Te gevaarlijk en geen respect voor natuur en regels”

Om de veiligheid te waarborgen, plaatste Defensie aan beide zijden van het pad een omheining. Zo blijven wandelaars en fietsers op het aangewezen pad. Dat gebeurde in het verleden niet en was ook aanleiding voor Defensie om vanaf 7 juli 2022 het domein te sluiten. Sindsdien heeft het publiek geen toegang meer tot het militaire domein.

Daar komt dus vanaf 19 mei verandering in. Echter, enkel in het weekend, want het omliggende terrein blijft immers in gebruik voor schietoefeningen en is daarom levensgevaarlijk.

Afspraken

Bezoekers moeten zich aan enkele afspraken houden. Zo is de weg enkel toegankelijk tijdens het weekend, van zaterdagochtend 8 uur tot zondagavond 20 uur. Tijdens de week, bij brandgevaar en bij schietoefeningen blijven de poorten gesloten en is de toegang dus verboden.

Alleen voetgangers en fietsers, ook met elektrische fietsen, en bezoekers met al dan niet elektrische steps toegelaten. Gemotoriseerd verkeer mag de doorsteken niet gebruiken. Honden zijn toegelaten, maar enkel aangelijnd. (ella)

Defensie plaatste intussen een omheinidng langs weerskanten van deze weg omdat bezoekers zich in het verleden niet aan de paden hielden.© koen fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV