Jonas Steurs (Yusuf).
Volledig scherm
PREMIUM
Jonas Steurs (Yusuf). © rv

De nieuwe Tamino heet Yusuf: "Ik kan letterlijk huilen terwijl ik een beat maak"

MuziekYusuf, dat zou de nieuwe Tamino zijn: een jonge gast met onpeilbaar diepe ogen, dito oeverloos muzikaal talent én een stel jukbeenderen die je niet hoeft te meten om te weten dat ze de gulden snede over zijn gezicht afroepen. De jonge Leuvenaar bracht net zijn eerste ep Balm uit, vijf liefdesliedjes op een bedje van beats. Maar zijn muze weet naar eigen zeggen nog steeds niet dat ze over haar gaan.

0 reacties

  1. Onze reporter op ‘concert van de eeuw’ in Parijs, samen met Vlaamse Swifties: “Wel slikken als er 1.600 euro van je bankrekening gaat”
    PREMIUM
    Reportage
    3

    Onze reporter op ‘concert van de eeuw’ in Parijs, samen met Vlaamse Swifties: “Wel slikken als er 1.600 euro van je bankreke­ning gaat”

    Taylor Swift is zowat de grootste popster van de planeet en dat heeft onze reporter Esther De Leebeeck geweten. Als fan – ‘Swiftie’ in het jargon – was ze dan ook extatisch om de Europese aftrap van haar ‘Eras Tour’ mee te maken in Parijs gisteravond. En met haar vele andere Vlaamse Swifties. “Al jaren heb ik een Taylor Swift-spaarrekening”, vertelt mama Femke (27) uit Niel. Wat maakt Swift anders dan alle anderen? En hoe was het concert waar de halve wereld wil bij zijn nu écht?
  2. PORTRET. “Mijn vriendin was de eerste die leerde over non-binair zijn”: dit is Nemo, winnaar van het controversieelste Songfestival ooit
    PREMIUM
    Muziek

    PORTRET. “Mijn vriendin was de eerste die leerde over non-bi­nair zijn”: dit is Nemo, winnaar van het controver­si­eel­ste Songfesti­val ooit

    “Ik voel me geen man of vrouw. Dat besef schonk me een ongelofelijke vrijheid.” De Zwitserse Nemo had nooit z’n zinnen gezet op het Eurovisiesongfestival, maar kaapte zaterdag als allereerste non-binaire performer de titel weg. Maar wie is de artiest naast het podium? Van mislukte chef-kok tot panda in ‘The Masked Singer’ en trouwe partner voor diens vriendin: dit is Nemo Mettler, de 24-jarige ster die Zwitserland voor het eerst sinds Céline Dion opnieuw een - weliswaar kapotte - Songfestivaltrofee schonk.