© RR

N-VA gaat in zee met sp.a en Open Vld in Ekeren

Na het raadplegen van de verschillende fracties in de toekomstige districtsraad van Ekeren kiest N-VA als grootste partij voor een coalitie met sp.a en Open Vld.

mawo

“Na constructieve gesprekken bereikten de onderhandelaars van de drie partijen een principieel akkoord dat nu voorgelegd zal worden aan de respectievelijke partijbesturen”, zegt N-VA-lijsttrekker Koen Palinckx. De socialisten leggen het voorstel vandaag al voor aan hun bestuur.

Ronny Kruyniers, lijsttrekker voor sp.a, verwacht geen verrassingen. Hij wordt alvast districtsschepen. Met Kruyniers komt een oude bekende in het college. Van 2006 tot 2012 was hij districtsburgemeester en van 2000 tot 2006 was hij in het college bevoegd voor Cultuur en Onderwijs. In de jaren negentig zetelde Kruyniers in de adviesraad van Ekeren, de voorganger van de districtsraad.

Fabienne Van Damme zal de tweede zetel voor sp.a in de districtsraad bezetten. Bij Open Vld wordt lijsttrekker Mick De Maere districtsschepen. Bij N-VA volgt Koen Palinckx zichzelf op als districtsburgemeester. Over de schepenzetels bij N-VA wordt later beslist. De nieuwe coalitie telt twaalf van de eenentwintig zetels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018