Sfeerbeeld van een vorige editie van de Antwerp Stampe Fly In.© Joris Herregods

Dertigste Antwerp Stampe Fly In op luchthaven van Deurne

Deurne -

Het luchtvaartmuseum Stampe en Vertongen organiseert op zaterdag 11 en zondag 12 mei de dertigste editie van de Antwerp Stampe Fly In. Naast het bekijken van oude vliegtuigen en verschillende vliegshows, kun je ook zelf de lucht in gaan met een Stampe Vertongen SV-4 vliegtuig.

De Antwerp Stampe Fly In geldt als de hoogmis voor luchtvaartliefhebbers. Naast de vliegtuigshow op de luchthaven is ook het Stampe en Vertongen Museum open voor het grote publiek. Het museum brengt hulde aan luchtvaartpioniers Jean Stampe en Maurice Vertongen. Samen met Jan Olieslagers, beter bekend als de ‘Antwerpse Duivel’, waren zij de motor achter de ontwikkeling van de Antwerpse luchthaven.

Het programma voor beide dagen omvat een static show, eet- en drankgelegenheden, diverse stands en demonstraties door de Flight Simulator Club Belgium. Bezoekers kunnen genieten van lokale vluchten en deelnemen aan luchtdopen tussen 10.15 en 16 uur.

Voor de ultieme vliegervaring kunnen bezoekers meevliegen met de Stampe Vertongen SV-4 of Piper. Spotters die willen fotograferen kunnen zich Spotters die willen fotograferen kunnen zich onder begeleiding van ASA-vrijwilligers op de tarmac begeven na aanmelding bij de ASA-stand in de loods.

Praktisch

Toegang tot het evenement is gratis, maar vanwege de verwachte drukte wordt aangeraden om met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Parkeergelegenheid is beschikbaar op de luchthavenparking of in omliggende straten. Honden zijn niet toegestaan op het terrein en bezoekers worden verzocht geen grote zakken of rugzakken mee te brengen. Mogelijk vindt er bij de ingang een fouillering plaats en roken is op het hele terrein verboden.

Meer informatie kan je hier vinden.

(ND)

© Victoriano Moreno

© Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Luchthaven Antwerpen