Lada-garage Den Dam gaat plat voor nieuw project

Na enkele jaren leegstand heeft de oude Lada-garage op de IJzerlaan zo goed als zeker het verdict gekregen: hij gaat tegen de grond. Op termijn komt er een appartementsblok met 40 woningen.

wowi

“De Lada-garage staat er al drie of vier jaar te verkommeren”, vertelt Stijn Mertens van Mertens Architecten, het bureau dat de plannen voor de nieuwbouw ontwierp. “We hopen dat ons project de buurt wat meerwaarde kan geven.”

De meeste appartementen zullen tussen de 55 en 95 vierkante meter groot zijn. En bovenaan komen vier duplexappartementen van 180 vierkante meter. Bij het ontwerp hield het architectenbureau rekening met de sfeer van de buurt Den Dam. “We gaan voor de typische baksteenarchitectuur, zo behouden we het industriële karakter dat de buurt altijd had.”

De bouwvergunning is nog niet helemaal rond, het architectenbureau verwacht een definitief antwoord half oktober. “We hebben alles in uitvoerig overleg met de stad beslist. Tot nu toe zijn alle adviezen positief, we starten zo goed als zeker met de bouw begin volgend jaar.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER