Geert Van den Abeele.© Jan Van der Perre

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik heb veel rust gevonden in de Arenberg en geef die rust graag door”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Geert Van den Abeele (46).

Margot De Clercq

“Enkele jaren geleden stopte ik als leerkracht na een burn-out. Ik wilde de draad weer oppikken door vrijwilligerswerk met kinderen te doen, maar voelde dat ik het even helemaal over een andere boeg moest gooien. Sindsdien werk ik als vrijwilliger bij de Arenbergschouwburg en het OLT. Ik kijk er al naar uit om concerten mee te pikken deze zomer.”

“Ik heb zelf veel rust gevonden in de Arenberg en geef daarom die rust graag door aan anderen. Doorheen de week, als er geen voorstellingen zijn, zijn de deuren van de schouwburg open als rustplek. Mensen kunnen er komen werken, in stilte een boek lezen en genieten van een goedkoop potje koffie.”

“Met de eerste tips die ik kreeg van een regisseur, ben ik ondertussen ook mijn serie aan het herschrijven. Het gaat over twee jeugdvrienden die elkaar weer tegenkomen op een schoolreünie. Ze sluiten een pact om in een maand tijd zo veel mogelijk media-aandacht te krijgen. Daarvoor sukkelen ze in een leugentje om bestwil. Maar ze verzinnen steeds nieuwe leugens om het vorige in stand te houden.”

Geert Van den Abeele.© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen