Zaterdag werd in het Huis van het Kind door Rotary Club Tongeren een cheque ter waarde van 4.000 euro overhandigd aan Koala.© Dirk Roefflaer

Rotary Club Tongeren steunt kinderorganisatie tegen lokale armoede

Tongeren -

Zaterdag werd in het Huis van het Kind door Rotary Club Tongeren een cheque ter waarde van 4.000 euro overhandigd aan Koala (Kind- en OuderActiviteiten tegen Lokale Armoede).

Dirk Roefflaer

“Wij organiseren elke dinsdag en woensdag in de voormiddag een ontmoetingsmoment voor ouders en kinderen tot 3 jaar in het Huis van het Kind”, legt pedagogisch begeleider Karen Meufels uit. “We richten ons vooral op kwetsbare gezinnen die spelenderwijs aan de ontwikkeling van hun kind willen werken. Zo kunnen we samen een gezonde hechtingsband opbouwen. Het ontmoeten van andere ouders is bij ons zeer waardevol en wordt als ondersteunend ervaren. Het draait hier vooral rond ontmoeten en samen zijn.”

“Ook organiseren we regelmatig activiteiten voor kinderen tot 6 jaar en infomomenten rond allerlei thema’s rond opvoeding en welzijn van ouder en kind”, vult Joyce Gielen aan.

“We waren meteen enthousiast om Koala drie jaar te sponsoren met de opbrengst van ons Kreeftenfestijn. Rotary zet zich graag in om kinderarmoede te bestrijden”, besluit Rotary-voorzitter Peter Laenen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer