Noeveren VV, met erevoorzitter Alex Rypens (midden), viert de titel.© rr

Noeveren VV blikt, mét titel, terug op historisch seizoen: “Na 29 jaar en onverwacht”

Boom -

Of Union in de Jupiler Pro League de dubbel pakt, is nog de vraag. In Boom slaagde Noeveren VV ei zo na ook in dat huzarenstukje. De club blikt terug op een historisch seizoen. De finale van de beker werd verloren, maar de titel werd - onverwacht - binnengehaald.

Noeveren VV, 55 jaar jong, speelt in de Koninklijke Algemene Vereniging van Vriendenclubs (KAVV) afdeling Antwerpen, waar het dit seizoen uitkwam in de derde afdeling. Met een voorsprong van acht punten op de tweede kroonde de ploeg zich afgetekend tot de verdiende kampioen. Historisch, want het was nog maar de derde keer in zijn 55-jarig bestaan, en 29 jaar na de vorige titel, dat Noeveren VV kampioen wist te spelen.

De kampioenenploeg.© rr

“Terwijl we eigenlijk helemaal niet verwacht hadden om de titel binnen te halen”, lacht voorzitter Siggy De Groot. “Uiteraard smaakte dat eens zo zoet en volgde een even historisch feestje”, glundert hij.

Supportersbus

De supporters maken zich aan lokaal café Noeveren klaar om met de bus naar de bekerfinale te trekken.© rr

De ploeg gaf dat historisch moment zelfs nog meer glans door ook de finale van de Beker van de voorzitter te halen. Die werpt verloren met 1-3, maar dat lieten de talrijk meegereisde supporters niet aan hun hart komen. Met een volle supportersbus, iets waar veel clubs in provinciale zelfs niet in slagen, werd naar Deurne afgezakt. “De bus was zelfs te klein, want velen reisden nog na met de auto.”

Doelman

“Een bijzonder vermelding verdient toch ook onze doelman, Kurt Rypens”, zegt de voorzitter. “Op 54-jarige leeftijd wist hij ons andermaal uit de nood te helpen en dit huzarenstukje mee waar te maken. Hij deed dit om ons te ‘depanneren’ omdat we geen doelman hadden, maar deed dit met glans. Met het oog op volgend seizoen zijn we dus wel op zoek naar een doelman. Wie interesse heeft, kan altijd inlichtingen inwinnen in ons lokaal, café Noeveren. We zijn al benieuwd naar volgend seizoen waarin we het een trapje hoger mogen proberen.”

De ploeg tijdens de bekerfinale.© rr

(bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners