Volgens zijn advocate wist Eddy Snelders op voorhand niet wie in het kleedhokje gefilmd zou worden.
Foto: PhotoNews

Zwembadgroep Sportoase dient een klacht in tegen Eddy Snelders, omdat hij stiekem bezoekers filmde in kleedhokjes

Zwembadgroep Sportoase dient een klacht in bij de politie tegen Eddy Snelders, omdat de voormalige voetbalcommentator stiekem bezoekers gefilmd heeft in de kleedhokjes van het zwembad in Brasschaat. Die beelden zouden dateren van 8 jaar geleden en zouden opgedoken zijn in het onderzoek rond Snelders naar voyeurisme en exhibitionisme. "Snelders benadrukt dat hij nooit de bedoeling had om minderjarigen te filmen", zegt zijn advocate Sanne De Clerck.

Wanneer deze week bekend raakte dat voormalig voetballer en commentator Eddy Snelders bezoekers filmde in het zwembad in Brasschaat, besliste Sportoase om een klacht in te dienen bij de politie. Dat is volgens de zwembadgroep een standaardprocedure als er zulke meldingen komen.Ā 

Volgens Sanne De Clerck, de advocate van Eddy Snelders, geeft hij toe dat hij beelden maakte in de kleedhokjes. "Mijn cliƫnt zegt dat hij niet op voorhand wist wie er gefilmd zou worden. Hij ontkent ook met klem dat hij zich specifiek of doelbewust op minderjarigen heeft gericht. Mijn cliƫnt is zich volledig bewust van de ernst van de feiten en focust nu volop op zijn intensieve therapie."

Verborgen camera's in vakantiehuis en gezinswoning

Uit het onderzoek naar het voyeurisme van Snelders bleek onder meer ook al dat de gewezen voetballer en commentator naakte vrouwen, onder wie zijn stiefdochter, met een verborgen camera gefilmd heeft in zijn vakantiehuis in de Ardennen en in zijn vroegere gezinswoning in Brasschaat.

Er loopt sinds december ook al een onderzoek naar Snelders wegens herhaaldelijk exhibitionisme.Ā Een buurvrouw had tegen de politie gezegd dat ze er meermaals getuige van was geweest dat de zestiger zichzelf bevredigde in het kantoor van zijn immo- en bouwbedrijf in Brasschaat.

Meest gelezen