© rr

Man die buurmeisje Laura doodreed veroordeeld tot drie maanden cel

Jonathan M. uit Turnhout blijft volgens de rechter schuldig aan het dodelijke ongeval waarbij peuter Laura op 2 september 2017 omkwam in de Taeymanslaan. Hij is veroordeeld tot zes maanden cel waarvan de helft met uitstel, een geldboete van 8.000 euro waarvan de helft effectief en een rijverbod van twee jaar waarvan 18 maanden met uitstel. Eerder werd M. nog veroordeeld tot een effectieve celstraf van 1 jaar.

bvdl

De politierechter had de man in oktober bij verstek nog veroordeeld tot een effectieve celstraf van 1 jaar en een rijverbod van 2,5 jaar. M. tekende verzet aan tegen dat vonnis en vroeg de vrijspraak maar daar kon volgens de rechter geen sprake van zijn.

“Hij wist dat de kleine Laura op straat aan het spelen was en had zijn verantwoordelijkheid moeten nemen”, luidde het vonnis van de politierechter. “Hij wees naar de verantwoordelijkheid van de ouders van de peuter maar dat speelt geen rol. Er is een misdrijf gebeurd.” Jonathan M. is wegens twijfel wel vrijgesproken voor het rijden onder invloed van drugs.

© BVDL

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER