© AP

LA LIGA. Real Madrid geeft comfortabele voorsprong weg tegen Villareal, Sorloth (ex-Gent) is grote boosdoener met vier goals

Villarreal en Real Madrid hebben op de voorlaatste speeldag van La Liga het spektakel verzorgd. In het Estadio de la Ceramica ging Real met een geruststellende 1-4-voorsprong rusten, maar in de tweede helft kwam de thuisploeg in 9 minuten tijd op gelijke hoogte.

Maarten Vanhoof
Bron: BELGA

De Koninklijke, met doelman Thibaut Courtois op de bank, dook de rust in met een comfortabele 1-4-voorsprong. Arda Güler was de grote man bij Real met twee goals, en ook Joselu en Lucas Vazquez pikten hun doelpuntje mee.

In de tweede helft gaven de Madrilenen die uitstekende uitgangspositie nog uit handen. Alexander Sorloth (ex-Gent), die voor de pauze al een keer raak trof, lukte een loepzuivere hattrick voor Villareal. Met doelpunten in de 48ste, 52ste en 56ste minuut tekende hij in zijn eentje voor een onwaarschijnlijke comeback.

In het klassement heeft Real Madrid met nog één speeldag te gaan 94 punten op de teller. De landstitel is al een paar weken binnen voor Courtois en co. Villarreal volgt op de achtste positie met 52 eenheden.

Atlético verliest zwaar

Op hetzelfde moment leed Atlético Madrid een zware thuisnederlaag tegen Osasuna. De middenmoter haalde uit met 1-4.

Arthur Vermeeren mocht voor het eerst in meer dan twee maanden nog eens opdraven in het verliezende kamp. Hij kwam in de 71ste minuut aanvoerder Koke aflossen. Toen stond Atlético al 1-3 achter. Axel Witsel zat een gele schorsingsdag uit.

Op hetzelfde moment was Sevilla niet opgewassen tegen Athletic Bilbao. De Basken balden met 2-0 de vuist, Dodi Lukebakio speelde 84 minuten mee bij de bezoekers.

Atlético moet op één speeldag van het einde met 73 punten vrede nemen met de vierde plaats. Sevilla is pas dertiende met 41 eenheden.