“Als ik naar Union ging, waren we nu al kampioen”: België was geen optie voor Eden Hazard op einde van carrière, de MLS (met maatje Benteke) wel

Drie Hazards op de Belgische velden, het zou wat geweest zijn. Een tijdje terug werd er gespeculeerd dat Eden Hazard kon komen uitbollen in de Jupiler Pro League, maar dat was volgens de voormalige Rode Duivel zelf nooit een optie. Bovendien zag hij dat naar eigen zeggen toch niet zitten: “Ik had geen zin meer om nog te voetballen.”

Jorunn Vannoorden

Het zou zomaar gekund hebben, drie Brusselse clubs in 1A met elk een Hazard. Kylian, kwam uit voor RWDM, Thorgan trok naar Anderlecht, dus was het geen idee voor oudste broer Eden om te komen uitbollen bij Union?

Neen dus, zo zegt Eden Hazard zelf bij VOO, dat een docureeks opneemt over zijn carrière. Al moest hij wel lachen met het idee. “Ik naar Union, dat zou iets geweest zijn. Stel je voor, dan waren we nu al kampioen”, sneerde hij zo lichtjes richting Union, die dit seizoen voor de derde maal op rij de titel uit handen lijkt te geven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor alle duidelijkheid: een transfer naar Union zat er sowieso niet in voor Eden Hazard. “Er is geen contact geweest met Union”, maakt hij zelf duidelijk. “Ik sprak wel met andere mensen in België en in het buitenland, maar ik wou niet terug in België komen wonen.”

België was dus geen optie, wel twijfelde Hazard om elders nog een jaar of drie te gaan voetballen. “Ik dacht eigenlijk om te stoppen in Amerika. Ik grapte er nog over tegen Christian Benteke (de twee zijn goede vrienden, red.), dat we samen nog twee jaar bij Washington konden voetballen. Samen met mijn maat. Hij scoort nog steeds veel. Dat zou makkelijk geweest zijn, hé. Ik geef de voorzetten, hij scoort.”

Hazard en zijn maatje Benteke.© Getty Images

Maar dus ook die stap in zijn carrière kwam er niet meer, waarna Hazard zijn schoenen aan de haak hing. “Het gaat ook niet enkel om het voetbal”, vertelt hij daarover. “Ook verhuizen heeft me afgeschrikt. En eerlijk gezegd had ik geen zin meer om nog te voetballen. Als ik écht nog had willen doorgaan, was ik wel vertrokken. Maar ik had het gevoel dat ik het voetbal niet meer nodig had. Enkel spelen om geld te verdienen en mezelf dan twee of drie weken later af te vragen: ‘Pff, waarom’”, sluit hij af.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer