© Angela Mazzoni

© Angela Mazzoni

© Angela Mazzoni

© Angela Mazzoni

© Angela Mazzoni

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Een kijkje op de geborgen afdeling van woonzorgcentrum Prinsenpark in Genk

Genk -

Welkom op de geborgen afdeling, de thuisbasis voor de bewoners met dementie. Een dagelijkse zoektocht naar balans tussen zorg, begrip en respect voor de individuele behoeften van elke bewoner.

Angela Mazzoni

Elke dag is een nieuwe kans om momenten van vreugde en verbondenheid te creëren. Hier wordt niet alleen gezorgd voor de fysieke behoeften, maar ook voor het mentale welzijn. Elke dag is een nieuw hoofdstuk in het verhaal van deze bijzondere bewoners, waarin activiteiten zoals crea en schilderen, muziek, geheugenspelletjes, balspellen, bewegingsoefeningen en nog veel meer kleur geven aan hun dagen.

Creativiteit vormt een essentieel onderdeel van het dagelijks leven op deze afdeling van Residentie Prinsenpark. In de gezellige hoeken van de activiteitenruimte komen bewoners samen om te schilderen, te tekenen en hun creatieve geesten te laten stromen. Rijmen en dichten vormen een uitlaatklep voor expressie en een manier om herinneringen te delen.

De oude volksspelletjes zijn ook een geliefd tijdverdrijf en een bron van vreugde. Rolbaan en knikkerbiljart brengen een nostalgische sfeer van plezier en competitie.

Beweging is ook van vitaal belang voor het welzijn. Balspellen en bewegingsoefeningen brengen energie en vitaliteit in de dagelijkse routine. Het slingerbalspel en zitdansen zijn favoriete bezigheden.

Op mooie dagen trekken de bewoners er graag op uit voor verkwikkende wandelingen.

Familieleden en vrienden zijn altijd welkom om deel te nemen aan deze activiteiten of om gewoon wat tijd door te brengen met hun geliefde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer