© INSTAGRAM RUMY_ALQAHTANI

Saoedi-Arabië neemt voor het eerst deel aan Miss Universe

Voor het eerst in de geschiedenis van Miss Universe neemt dit jaar ook Saoedi-Arabië deel aan de missverkiezing. Model en influencer Rumy Alqahtani (27) zal het land in september vertegenwoordigen in Mexico.

Bron: De Telegraaf

De kandidate maakte haar deelname zelf bekend via Instagram. “Ik ben vereerd om deel te nemen aan Miss Universe 2024”, schrijft ze in een bericht aan haar miljoen volgers.

Alqahtani, die ook een diploma tandheelkunde op zak heeft, is geen onbekende in de wereld van de missverkiezingen. Ze werd in 2021 al gekroond tot Miss Arab Peace en kon daarvoor ook al de titels van Miss Planet en Miss Middle East achter haar naam schrijven. In interviews laat Alqahtani weten dat ze met haar deelname ook de Saoedi-Arabische cultuur in de kijker wil zetten.

Er nemen dit jaar meer dan 90 vrouwen van over heel de wereld deel aan de 73ste editie van de missverkiezing. Ook Iran zal in 2024 voor het eerst vertegenwoordigd worden op het podium van Miss Universe.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER