© ema

Bekende horecazaak Postel Ter Heyde omgedoopt tot logement voor groepen

Een terrasje doen tijdens uw fietstocht? Of genieten van een lekker grillgerecht met vlees van eigen kweek? Daarvoor kunt u niet langer terecht in hotel-restaurant Postel Ter Heyde. De ­bekende horecazaak in Retie wordt omgedoopt tot een logement voor (grote) groepen.

EDDY MEULEMANS

Hotel-restaurant Postel Ter ­Heyde aan de Postelsebaan in ­Retie is vooral bij fietsers en wandelaars een populaire halteplaats, mede dankzij de ideale ligging. De zaak ligt op een van de drukste toeristische knooppunten van fiets- en wandelwegen in de ­Kempen: langs het jaagpad op de oever van de Turnhoutse Vaart, in de schaduw van een eeuwenoude idyllische ophaalbrug en vlak bij de prachtige Norbertijnenabdij van Mol-Postel.

Veertig hotelbedden

“Zeventien jaar al run ik deze zaak als hotel, restaurant en ­brasserie”, zegt uitbater Harrie ­Hoogers (50). “Sinds een halfjaar stellen we onze logies tijdens de weekends ook open voor groepen. En die formule is meteen zo’n groot succes geworden dat we beslist hebben om daar vanaf nu onze hoofdactiviteit van te maken. Bijna alle weekends tot de zomer zijn al volgeboekt.”

Het doelpubliek zijn groepen tot veertig personen. “We verhuren vooral aan families en vriendengroepen. Zij mogen hier over de volledige hotelaccommodatie beschikken: alle veertig hotelbedden, maar ook de keuken, het restaurant, het terras en het vroegere cafégedeelte, dat we nu hebben ingericht als woon- en leefkamer voor de groepen.”

Ook beddengoed en badlinnen zitten mee in het verhuurarrangement. “Indien gewenst, zorgen wij of een traiteur ook nog voor het eten, zodat de mensen zich tijdens hun verblijf om niets hoeven te bekommeren”, zeggen Harrie en zijn vrouw Rachida. “Het voornaamste is dat onze gasten zich amuseren. Wij zitten hier te midden van bossen en natuur. Je kan hier heerlijk fietsen en wandelen. En ook het Familiestrand is vlakbij, ideaal voor de kinderen.”

Boeuf Nature

Op weekdagen kunnen ook kleinere groepen en zelfs individuele hotelgasten nog terecht in Retie, zodat Postel Ter Heyde toch nog een beetje een hotel blijft. Het restaurant wordt definitief gesloten. De Retiese eetgelegenheid was vooral in trek om zijn ‘Boeuf Nature’: vlees van eigen kweek. Van heinde en verre kwamen steakliefhebbers en fijnproevers ervoor naar Retie.

“Boeuf Nature staat voor vetarm, gezond en smaakvol vlees van runderen die op een duurzame manier zijn grootgebracht in onze eigen boerderij in Dessel”, zegt de Kempense horecaman-veehouder. “Onze veertig ossen, allemaal van het Franse ras Salers, grazen het hele jaar door in natuur­gebieden in de buurt. Ze eten puur natuur: alleen grassen en kruiden. Maar wees gerust, al deze verse hoeveproducten blijven we ook in de toekomst verder aanbieden aan onze klanten. En ook de gasten in onze nieuwe groepsaccommodatie kunnen als vanouds blijven genieten van ons zelfgekweekt rundvlees van topkwaliteit, klaargemaakt door henzelf of door ons.”

www.postelterheyde.be