Veel doden door zware strijd Ghazni

Nieuws
anp
dinsdag 14 augustus 2018 om 03:00

Kabul

Zware gevechten tussen talibanstrijders enerzijds en politie en leger anderzijds in de Afghaanse stad Ghazni hebben vele levens geëist. Ten minste honderd agenten en militairen zouden zijn gesneuveld en ook aan de zijde van de taliban vielen vele tientallen doden. Ook zijn volgens de Afghaanse autoriteiten ongeveer dertig burgers omgekomen.

Het strategisch gelegen Ghazni werd vrijdag van vier kanten aangevallen door de taliban. De Afghaanse minister van Binnenlandse Zaken Wais Barmak zei maandag dat de taliban in het defensief waren gedrongen door het leger en de NAVO. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Hulpverleners in Charkiv ruimen puin op 31 mei. Mede dankzij aanvallen als deze, waarbij Rusland net over de grens raketten afschoot op een woonwijk, mag Oekraïne nu militaire doelen in Rusland met NAVO-wapens aanvallen.

Rusland dreigt het Westen met 'serieuze gevolgen' na verbreken van 'rode lijn'. Hoe serieus is dat?

Een wens van Oekraïne ging deze week in vervulling: het land mag NAVO-raketten inzetten op Russisch grondgebied. Rusland is woest en dreigt, niet voor het eerst, met nucleaire escalatie. Hoe serieus moeten we dit nemen?

De Amerikaanse president Joe Biden eerder dit jaar met de grenspolitie en lokale functionarissen in Brownsville, Texas.

Amerikaanse president Joe Biden gooit grens met Mexico dicht om migranten tegen te houden

Joe Biden gooit per direct de Amerikaanse zuidgrens dicht voor asielzoekers. Dinsdag implementeerde de president een maximum op het aantal mensen dat vanuit Mexico de grens over mag.

De rivier de Paar is buiten haar oevers getreden.

In Beieren staan dorpen onder water, maar geen paniek. 'Dit gebeurt elke paar jaar. Het droogt wel weer op'

Zuid-Duitsland wordt sinds het weekend geplaagd door de grootste overstromingen in jaren. Tienduizenden hulpverleners zijn uitgerukt, sommige dorpen worden door zandzakken bij elkaar gehouden.

Claudia Sheinbaum werd deze week verkozen tot eerste vrouwelijke president van Mexico, waar vrouwen elke dag moeten vechten voor het recht om te leven.

Waarom het ertoe doet dat Mexico - toonbeeld van femicide en machocultuur - een vrouwelijke president krijgt

Claudia Sheinbaum doorbrak het glazen plafond in Mexico met haar verkiezing als president. Hoe belangrijk is haar sekse, in een land waar vrouwen hun leven niet zeker zijn?

De codenaam van het Volkswagenproject is Amsterdam, meldden Duitse media.

Volkswagen gaat snel een relatief goedkope elektrische stadsauto in productie nemen

Volkswagen doet toch mee in de race om kleine, goedkopere elektrische auto’s. Het concern gaat snel een kleine e-stadsauto bouwen, die rond de 20 duizend euro moet kosten.

Oekraïne is een belangrijk thema tijdens de Europese verkiezingen, ook in Duitsland. Het heeft ertoe geleid dat deze verkiezingsposter van de SPD in Berlijn is beklad met woorden als 'oorlogshitser'

Van wapensteun tot klimaat: de oorlog in Oekraïne maakt deze Europese verkiezingen crucialer dan ooit

De gemiddelde Nederlander loopt doorgaans niet warm voor de Europese verkiezingen. De Russische overheid doet dat wel, zeker sinds de oorlog in Oekraïne. Welke invloed heeft de oorlog eigenlijk op de verkiezingen?