Direct naar artikelinhoud
Ingestorte brug Genua

Italiaans minister Salvini belooft schuldigen te zullen vinden na ramp met brug in Genua

Archiefbeeld van Matteo Salvini, de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken.Beeld REUTERS

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini heeft beloofd dat de schuldigen voor het instorten van de snelwegbrug bij Genua zullen worden gevonden. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa bericht.

Hoewel het nog te vroeg is om iets te kunnen zeggen over de oorzaak van de ramp in Genua, belooft de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken wel al dat hij de verantwoordelijken zal vinden. "Wij zullen er alles aan doen om de verantwoordelijkheid voor deze onmenselijke ramp uit te klaren", zei de bewindsman.

Concreet zei Salvini "de namen en familienamen te willen van zij die verantwoordelijk zijn want een tragedie als deze is niet acceptabel in 2018". "Zij zullen moeten betalen, betalen voor alles."

Europese begrotingsregels

Nog geen uren na de ramp stak in Italië een debat op over de investeringen in infrastructuur. Volgens de huidige Italiaanse regering toont de ramp hoe Italië al jaren te weinig investeert in zijn aftandse infrastructuur. Niet onverwacht viseert de regering, die gekend staat om zijn kritische houding tegenover de Europese Unie, de Europese begrotingsregels.

"We zouden ons moeten afvragen of het naleven van de begrotingsregels belangrijker is dan de veiligheid van Italiaanse burgers? Voor mij is het duidelijk dat dat niet het geval is", aldus Santini.